Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zahrádkáře,toto je poslední druh,zelených jablek( mám je nejraději,nejsou přeslazené),co zůstal po tatínkovi,jak ho zachránit,díky.
S jabkama teď už nic,ale příští rok provést na jabloni řez a hned od jara stříkat,jako první postřik proti přezimujícím škůdcům.Jablko máte napadené sazovitostí.Prevence je stříkat proti strupovitosti jabloní,je to pozdnější postřik.
Jsem ráda,že se to dá ošetřit a ten pozdní postřik,až po sběru jablek,takže ještě letos?
A pak na jaře druhý? Ten jařinec je také mírně nahnědlý,co s tím?Díky.
Ne, teď už jabka nezachráníte,tyto budou vhodné na mošt, nebo nějaké okamžité spracování.Postřik dělejte v období od fáze růžového poupěte (před květem) až do 2 týdnů po odkvětu,provádět pravidelně v intervalu cca 14 dní postřik přípravky proti strupovitosti (cca 4 postřiky).Postřik vám poradí v obchodě,výběr je veliký.
Postřik a třeba ještě odebrat rouby a zjara je naroubovat třeba na planou jabloň někde v úvoze. Měla jsem jeden takový cvičný stromek kousek od chalupy, má troje jablka.
Tak to je zajímavé,ale to roubování asi nikdo nebude dělat.Ještě měl otec druh,kterým říkal ~hedvábné~ a ~ skleněné ~ to při dozrání "zvonilo", tak napnuté zelené jablíčko,bohužel dnes už nejsou ty staré druhy,přeškoda.ˇUplně z něj stříkala šťavnatost a to bylo nejlepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.