Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyroste červený ořech z ořechu?

Od: bekycek* odpovědí: 7 změna:

Ahoj všichni, přeji krásný předsváteční večer, prosím poraďte. Získala jsem červený vlašský ořech právě spadlý ze stromu a zbavený zelené slupky. Když ho zasadím normálně do země vyroste mi také ořech s červenými jádry, nebo bude mít bílá jádra (to už nechceme už máme na zahradě tři), co myslíte. Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

7x

Zdravím. Vyroste vám semenáč s ořechy bůhvíjakými (třeba úplně prťavými, bílými, hořkými, se skořápkou jak skála) a plodící za fůru let. Vzhledem k tomu, že roubované stromky nejsou nijak drahé, dávají záruku takových ořechů, jaké si vyberete a zaplodí brzy => uvedeno na visačce, rozhodně bych koupila naroubovaný stromek a nečekala fůru let na zklamání, co mi vyroste ze zasazeného oříšku. Ida

hodnocení

0x

Když ho zasadíte normálně do země tak vám pravděpodobně nevyroste nic.To je jiná alchimie ,třeba tu dudlu.cz/... a když už se chytne tak budete nejmíň 10 let čekat co s toho bude.Dědek to zkoušel asi s 50 ořechy zaklíčily nebo zasadil (už si nepamatuji,bylo mi cca 7 roků) 5 stromků a plodily až jsem došel z vojny a akorát 1 jsme nechali ,zbytek malé tvrdé... Opravdu raději obětovat 1 000kč a koupit roubovaný,ten by měl do 5 let plodit

zahradnictvi-spomysl.cz/...

007cz
hodnocení

0x
Já mám na zahradě plodící ořech s červenými jádry (cukrářský) vypěstovaný z jednoho oříšku.
liska5

To je haluz. Já jsem takhle experimentovala s muchovníky a z 10 byly stejné jenom 2.

007cz
Ale hezká haluz...
Vyroste červený ořech z ořechu?
liska5

007cz, jak to chutná? Liší se to nějak od těch běžných?

007cz
Chutí se neliší, jen barvou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]