Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muchomůrka červená

Od: ludva® odpovědí: 11 změna:

Tak jsem se dnes na internetu dozvěděl, že naložená muchomůrka červená v Alpě je velice výborné mazání na klouby (nožná i lepší než opodeldok). Tak by mě zajímal názor veřejnosti. Na internetu se už napsalo tolik blbostí, že je lepší se raději 100x zeptat než jednou udělat nějakou zhovadilost. Co Vy na to?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Muchomůrka červená se máčela na talířku v mléce. A jak to mouchy pily, tak se otrávily. To je jediné použití, co znám. Její jed poškozuje játra a ledviny, jestli nějak účinkuje na klouby, nevím. Z těch přírodnin bych v Alpě spíš louhovala kořen kostivalu, nebo si nechala bodnout od včel žihadlo. Za nás se z Ruska vozil hadí jed už v masti.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ano, léty prověřená a osvědčená francovka ALPA je výborné "mazadlo" i na klouby a ani ta červená houba to nezkazí. Nepožívat, jen mazat. Zdravím!

hodnocení

1x

Tak by mě zajímal názor veřejnosti.

Já myslím, že na možnost vstřebání jedu pokožkou nemá názor veřejnosti sebemenší vliv.

hodnocení

Mám rád veselé kopy ...

28.09.22 16:51

*mir**pivo*

vokurka
hodnocení

0x
Zdravím, také mě to zajímá, snad napíše někdo fundovaný (nebo fungovaný )... Ale celkem bych řekl, že to bude opravdu fungovat.

hodnocení

0x
Doporučuji na YouTube kanál "Šumavská houbička" . Točila video o nakládání muchomůrky do Alpy . Na klouby to prý funguje skvěle.
Mario
hodnocení

Právě na základě tohoto příspěvku jsem vznesl dotaz. Ale tam si může napsat každý co chce ...

Má to jeden háček. Houba má různý obsah jedovatých látek podle toho, kde roste. Takže nikdy nevíš, jak silný macerát sis vyrobil. Kdyby to bylo tak jednoduché, jak vykládá holka na streamu mazal by se s tím každý revmatik. Je to prakticky stejný důvod, proč se nedoporučuje nakládat do alkoholu mariánu. Nikdy nevíš co s tebou pak panák udělá.
pb®
Tak u marihuany tohle snad nehrozí, protože si člověk kupuje semena na to co od kytky chce. Jestli se chce zhulit pak volí rostlinu s vysokým obsahem THC, z které ale nebude dělat mazání, protože by se osypal. Pokud to chce na masti, volí vysoký obsah nepsychotropního CBD a minimum THC, po tom se zas nuzhulí nikdo. Pak se rozhodne, jestli chce pěstovat kytku velikosti stromu a sklízet to až v září, nebo zvolí samonakvétačku, která je vysoká kolem metru, vejde se do skleníku a vyroste a uzraje za 3 měsíce. Marihuana, to je práce šlechtitelů a genetiků, ne houba co si roste jen tak.
Ale stejná kytka bude mít jiný obsah účinných látek ve skleníku, na zahradě na slunci a jiný když poroste někde schovaná v kukuřici. A když to pak strčíš do vodky, tak se ti bude louhovat jinak při pokojové teplotě a jinak ve sklepě nebo v lednici. Takže se ti tím do procesu výroby takového produktu vloží spousta neznámých parametrů a výsledek je krajně nejistý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]