Nejste přihlášen/a.
Zdravím, švagr donesl houby, tak si z nich dělám smaženici a zarazila mě jedna věc.U dvou houb byly klobouky skoro bez tvrdčí části a hned ze začátku dušení se roztekly na kaši. Mám to celé vyhodit? S tímto jsem se ještě nikdy nesetkal.
Díky
Dobrý den, pokud to byly houby bezpečně jedlé, tak to bude OK. Zajímavé je, že jste ty rozmočené houby (nacucané vodou) nepoznal při krájení. Nebo do smaženice házíte houby nenakrájené? Zdravím!
Nemáte zač. Byly už asi starší, ale snad to chuť nezkazilo.
V Desateru správného houbaře se píše: Houby nesmějí být staré, promáčené, otlačené, červivé a špinavé.
Pokud byly opravdu klobouky měkké až rozteklé, jak píšete a nelíbily se Vám, vyřadila bych je včas. Ještě před přípravou. Nebyla by to žádná škoda, hub roste dost a raději si pochutnat na těch pěkných, než zpracovat i nějaké staré "křapáče."
Už je to asi u vás snědené a věřím, že nikomu nic nebylo. Ale příště to opravdu pečlivě vytřiďte. Já byla včera v lese na houbách, několik dní prší a prší a tak jsem hodně hub našla rozmáčených, rozměklých, dokonce i zaplesnivělých. Ty jsem nechávala v lese, co s nimi? Mladých a pěkných bylo i tak dost. A důležité je si pochutnat a nestrávit noc na záchodě. Jaga.
Známá rodina běžně suší na okenní síti i silně červivé houby. Když jsem si ošklivostí odplivla, vysvětlovali: "Oni ti červi těmi dírkami propadají na zem a zbydou jen houby bez červů."
Ale fuj, bramboračku s houbami bych si u nich rozhodně nedala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.