Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradnický rozprašovač

Od: cmelda* odpovědí: 6 změna:

Prosím kdo by věděl, kde se dá sehnat zahradnický rozprašovač, který jsem viděla v pořadu Receptář prima nápadů. Používali jej tam k zavlažování semínek a pikýrovaných rostlinek. Je to klasický plastový rozprašovač, který má dlouhou trubičku zakončenou kulatou tryskou s mnoha otvory. Všude, kde jsem hledala jsem objevila jen obyčejné rozprašovače bez prodloužení.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Mám pocit, že jsem na něj nedávno barazil v OBI.

ukulele*
hodnocení

0x

postrikovace.heureka.cz/...

doplněno 25.02.13 13:15:

já osobně bych za ten výrobek takové peníze nikdy nedal, mám daleko větší radost, když mohu použít rozprašovač třeba od nějakého čističe a nebo si vyrobím ,,kapátko,, z pet láhve propícháním víčka jehlou

ladaadal*

Ukulele má pravdu, za tohle pořídíš velký rozprašovač na záda na zahradu. Tohle mívaj velké firmy, zabývající se průmyslovou chemií za pár korun, velkým odběratelům to dávají zdarma.

ukulele*

Děkuji, domnívám se, že je vždy důležilé spočítat si náklady na vše co děláme, do čeho se pouštíme, i když je to naše hobby. Občas používám slovního obratu, abychom nepěstovali sibiřská jablka, jak jsem viděl jednou v jednom dokumentu, kde sovětští vědci postavili na Sibiři obrovské vytápěné skleníky a dokázali světu, že lze sklízet jablka i na Sibiři. Náklady na vypěstování jednoho jablka byly asi 50 dolarů za kus.

hodnocení

0x

Minulý týden jsem ho koupila v zahradnických potřebách. Stál 89 kč. Tou tryskou se dá regulovat i proud vody. Buďto na rozprašování, nebo silnéjší proud. Ceny se pohybují podle velikosti lahve. Je to přece jen praktické, protože lahev natlakujete a pak stříkáte bez mačkání. Také jsem dříve používala ty rozprašovače z čisticích prostředků, ale než jsem třeba postříkala všechny růže proti mšicím, tak mě sakra bolela ruka.

doplněno 02.03.13 23:02:

Teď jsem se koukala na odkaz toho za pět set korun. No to bych za to nedala ani náhodou. Jediný rozdíl je asi v tom, že láhev je kulatá a rozprašovač je o něco delší. Jinak je to obyčejný tlakový rozprašovač.

ronyx*
hodnocení

0x

Zkuste se porozhlédnout třeba zde postrikovace.heureka.cz/... - srovnávání na nastaveno "podle nejnižší ceny"- tady jsou už ruční postřikovače s nástavcem, ale poměrně krátkým.
Pokud chcete delší dosah, pak bych volil postřikovač na 5 litrů (ten už lze dát i na záda) - dosah je cca délka vaší ruky +60cm - nejnižší cena cca 200Kč - mám tento 3roky postrikovace.heureka.cz/... - nepoužívám ho na rosení, ale na totální herbicid a zatím spokojenost. Žádná údržba - herbicid namíchám na plný obsah, natlakuju a stříkám. Co nevystříkám, zůstane v něm. Pouze ho odtlakuju (je tam na to ventil) a uložím tak, aby nebyl v mrazu. Pokud ho potřebuju použít, natlakuju vestavnou pumpou a stříkám. Pokud toho na zavlažování nemáte jen 2 truhlíky, doporučuju ke zvážení - na jedno natlakování vystříkám cca 1 litr kapaliny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]