Nejste přihlášen/a.
Prosím kdo by věděl, kde se dá sehnat zahradnický rozprašovač, který jsem viděla v pořadu Receptář prima nápadů. Používali jej tam k zavlažování semínek a pikýrovaných rostlinek. Je to klasický plastový rozprašovač, který má dlouhou trubičku zakončenou kulatou tryskou s mnoha otvory. Všude, kde jsem hledala jsem objevila jen obyčejné rozprašovače bez prodloužení.
já osobně bych za ten výrobek takové peníze nikdy nedal, mám daleko větší radost, když mohu použít rozprašovač třeba od nějakého čističe a nebo si vyrobím ,,kapátko,, z pet láhve propícháním víčka jehlou
Ukulele má pravdu, za tohle pořídíš velký rozprašovač na záda na zahradu. Tohle mívaj velké firmy, zabývající se průmyslovou chemií za pár korun, velkým odběratelům to dávají zdarma.
Děkuji, domnívám se, že je vždy důležilé spočítat si náklady na vše co děláme, do čeho se pouštíme, i když je to naše hobby. Občas používám slovního obratu, abychom nepěstovali sibiřská jablka, jak jsem viděl jednou v jednom dokumentu, kde sovětští vědci postavili na Sibiři obrovské vytápěné skleníky a dokázali světu, že lze sklízet jablka i na Sibiři. Náklady na vypěstování jednoho jablka byly asi 50 dolarů za kus.
Minulý týden jsem ho koupila v zahradnických potřebách. Stál 89 kč. Tou tryskou se dá regulovat i proud vody. Buďto na rozprašování, nebo silnéjší proud. Ceny se pohybují podle velikosti lahve. Je to přece jen praktické, protože lahev natlakujete a pak stříkáte bez mačkání. Také jsem dříve používala ty rozprašovače z čisticích prostředků, ale než jsem třeba postříkala všechny růže proti mšicím, tak mě sakra bolela ruka.
doplněno 02.03.13 23:02:Teď jsem se koukala na odkaz toho za pět set korun. No to bych za to nedala ani náhodou. Jediný rozdíl je asi v tom, že láhev je kulatá a rozprašovač je o něco delší. Jinak je to obyčejný tlakový rozprašovač.
Zkuste se porozhlédnout třeba zde postrikovace.heureka.cz/... - srovnávání na nastaveno "podle nejnižší ceny"- tady jsou už ruční postřikovače s nástavcem, ale poměrně krátkým.
Pokud chcete delší dosah, pak bych volil postřikovač na 5 litrů (ten už lze dát i na záda) - dosah je cca délka vaší ruky +60cm - nejnižší cena cca 200Kč - mám tento 3roky postrikovace.heureka.cz/... - nepoužívám ho na rosení, ale na totální herbicid a zatím spokojenost. Žádná údržba - herbicid namíchám na plný obsah, natlakuju a stříkám. Co nevystříkám, zůstane v něm. Pouze ho odtlakuju (je tam na to ventil) a uložím tak, aby nebyl v mrazu. Pokud ho potřebuju použít, natlakuju vestavnou pumpou a stříkám. Pokud toho na zavlažování nemáte jen 2 truhlíky, doporučuju ke zvážení - na jedno natlakování vystříkám cca 1 litr kapaliny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.