Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šroubení IBC kontejner

Od: jaraz® odpovědí: 8 změna:

Mám u IBC kontejneru prodloužený výpustný kohout už hodně let viz foto.Dneska bych chtěl přejít z 1/2" na 3/4" aby se konev plnila rychleji:-D. Nemohu však nikde na webu najít "prodloužení",které tam mám. Ani po zadání šroubení,armatury,fitýnky apod. Poradíte kde hledat? Nyní jsem si sice objednal z Číny,ale je to plast a nevím jak dlouho to vydrží. Dal bych přednost kovu. Děkuji

Šroubení IBC kontejner

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

2x

Jediné co stačí je vytočit stávající kohout a na vnější závit prodloužení, což je vlastně i redukce nasroubivat kohout větší. Dost možná to bude 3/4 na 1/2"

hodnocení

díky,pokusím se to vyměnit až na podzim vypustím nádrž. Ale přesto by mne zajímalo,pod jakým názvem bych mohl najít to mosazné "prodloužení" na webu . Řeším to totiž u tchýně dcery -všechno jsem sehnal,jden to "žluté prodloužení " ne.

zaseja

Ty tam máš tohle aquatopshop.cz/... , na to našroubuj 3/4"mufnu a do ní rovnou 3/4"zahradní kulák a hned jseš o kus delší a větší průtok

hodnocení

2x

Do toho plastového bílého víčka už nic většího (průměrově) nedáte.
Vytočil bych tedy kohout z toho prodloužení, pozor neponičit vnější závit (idealně se ale na závit vyprdnout chytit to sikovkama a to prodloužení koupit nové - viz odkaz rádce "zaseja"
aquatopshop.cz/...

Pak koupit plnoprůtokový ventil 3/4 (Plnoprůtokový je důležité, klasický je vevnitř v armatuře průměrově redukovaný.
Při tlaku ve vodovodním řádu to nevadí, ale při tlaku z nádrže to hraje velkou roli.
kamody.cz/...

Ventil našroubovat na prodloužení a na ventil pak klasické kolínko a hadičník.

Já to mám udělaný v 1"plnoprůtoku a konev je plná do 5 sekund podle plnosti nádrže.
Víčko jsem si dělal sám už přímo na nádrž (proto se vejde coulový kohout) a mám PE potrubím spojené spodem dvě IBC.

doplněno 19.09.22 09:42:

Na podzim až vypustíte nádrž, vemte víčko i s prodloužením do obchodu s vodoinstalačními potřebami a popište prodavači co chcete.
On Vám to poskládá přímo v obchodě, dá vám k tomu těsnění apod.

Šroubení IBC kontejner #2
Šroubení IBC kontejner #3
Šroubení IBC kontejner #4
hodnocení

Díky, na to se přesně chystám *smich*. Už vím, že je to mufna,ale zase tak dlouhou jsem nenašel.

Děkuji všem, problém je vyřešen. :)

bg
hodnocení

0x
Viko vypusti na IBC se da sehnat za par korun tady s vnitrnim zavitem 1" nebo 3/4" a na nej se napojite v kovu jak chcete...

hodnocení

0x

Nějak nechápu, v čem je problém, ta plastová IBC redukce je běžně k sehnání

vesely-kutil.cz/...

Kovová taky brufus.cz/...

(ale musíte si pohlídat ten IBC závit)

a pokud potřebujete prodloužení, tak si ho uděláte z fitinky, nebo trubky a nátrubku.

Já bych to moc neprodlužoval, slabým místem bude krk IBC nádrže. Raději bych prodloužil vývod za (přímým) kohoutem, abych pákou nenamáhal plast při manipulaci s kohoutem.

hodnocení

asi jsem se špatně vyjádřil - nehledám redukci ani víko výpusti-kohout výpusti (modrý)je originál,ale protože je nádrž v kovové kleci tak je krátký. Navíc manipulace s "hlavním (modrým)kohoutem je obtížná a zbytečná. Proto je tam dodělané šroubení-viz foto s kloubovým kohoutem,který dosáhne na přistavenou konev. A proto hledám to "prodloužení" do kterého potom našroubuji kohout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]