Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké odolné keře vs pes

Od: spee25* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,rád bych se zeptal,jaký použít keř kolem oplocení klece mého psa?!Plot je vysoky necelé 2 metry...děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Dobrá nepochopitelná otázka.:)

spee25*
hodnocení

Co tim presne myslite?ja bych potreboval poradit jake kere vysadit kolem oploceni vybehu pro psa?Diky

hodnocení

0x

To proto aby neviděl vůbec a byl co nejvíce izolovaný od světa? Co kdybyste mu zavázal oči a za lásku k vám se mu odvděčil takto?! *bzum*

spee25*
hodnocení

Tak ted nevím jak jste mě pochopily,ale všechny ujišťuji,že můj pes opravdu nikterak nestrádá!V kleci je jen přes noc a ty keře jsou jen ze dvou stran,takže vyhledu na svět má dost!Takové názory mě uraží a myslim že se nacházíme v poradně a ne linčovně?!?!Mimochodem jsem vysadil Buxus a duvodem nebyla izolace psa,ale vzhled klece...Děkuji za pochopení a pokud máte ještě nějaké dotazy,tak se prosím prve zeptejte,než začnete hodnotit,děkuji

alf*

tak pokud to má zakrýt nedokonalý vzhled klece tak co třeba nějaký břečťan? Nebo fazole, klec pokvete a ještě budeš mít oběd, v zimě tedy bude holá.

maxwell*

No já myslím že by měli jít jakékoliv keře jen je potřeba

a) odizolovat hlínu mezi klecí a půdou s keři

b) vysadit je kousek dál od klece

c) nějaká nižší zábrana aby nekonal malou potřebu přes pletivo

Soused měl spodek z kulatiny - tak tři nebo čtyři řady (venku mimo výběh hned u pletiva), 40 cm od toko měl tuším tuje nebo co a takový ten živý plot. ještě za tu kulatinu do země bych dal třeba nopkovou fólii aspoň 50cm hluboko. Nebo by šli použít dřevěné palisády, o různé výšce. Naďělat takový ty zuby, to vypadá taky dobře.

Ten pak zastřihoval asi na 40-50 cm výšky a vypadalo to pěkně. Rostlo to taky dobře.*nevi*

Víc neporadím, nejsem zahradník, leda naučit psa chodit na WC *smich*

Ten Buxus je dobrý, otázka byla položena tak, že není patrné, proti čemu má být plot odolný. Zda proti psu či klimatickým podmínkám. Nejrychlejší, a z hlediska psa nejodolnější, by byl Ptačí zob neopadavý. Buxus je podstatně pomalejší, ale řekl bych, později hezčí, a pokud se daří, kompaktnější. Pokud by se jednalo o odolnost z hlediska klimatu, volil bych spíše jehličnany. Tis nevadí, psi nejsou blbci a neožírají jej. Vím to z vlastní zkušenosti... Ale roste pomalu, mám jej už asi deset let a stěna má sotva metr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]