Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
lze mrazit cukrová řepa? Že bych jí nastrouhal a dal zmrazit.
Krmná řepa se mrazit nesmí, tak nevím, jak je na tom cukrová.
Díky
Copak, ona zmrzne, jako všechno. Jen co z toho pak chcete mít?
Naše babička ji pekla v troubě, aby vytavila melasu.
Totak, tak to jsi nikdy nejedl řepánky, které pekla moje babička a později i já. Olizoval by ses až za ušima...
Jen se řepa - cukrovka dneska nedá sehnat. Dříve se pěstovala na mnoha místech, ale teď je tam hlavně řepka olejná. Taky jsme chodili na sklizeň řepy s gymplem. Sbírali jsme vyoranou po poli a vyzbrojeni srpy jsme osekávali chrást a tvořili z ní hromady. To už málokdo zažil.
Já bych teda cukrovou řepu nemrazila. A to mrazím skoro všechno. Cukrová řepa navíc dlouho vydrží a nekazí se. Doma jsme ji měli ve sklepě u brambor, protože babička pekla vynikající řepánky. Já sama jsem minulý rok u cesty sebrala 3 velké řepy a ty jsem měla doma ve sklepě asi do února a byly jako čerstvé. Když ji zmrazíte, musíte ji nastrouhat a po rozmrazení z toho bude sladká nedobrá kaše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.