Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze mrazit cukrová řepa?

Od: rikin odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
lze mrazit cukrová řepa? Že bych jí nastrouhal a dal zmrazit.

Krmná řepa se mrazit nesmí, tak nevím, jak je na tom cukrová.

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Copak, ona zmrzne, jako všechno. Jen co z toho pak chcete mít?

Naše babička ji pekla v troubě, aby vytavila melasu.

liska5

Nevím, že se krmná nesmí mrazit. Máte ji na přímé skrmení, tak asi že po rozmrazení bude rozblemcaná, zatímco cukrovou můžete vmíchat do makové náplně, nebo jako řepánky, a následně upéct. Asi proto ten rozdíl, že cukrová příjde ještě tepelně zpracovat.

hodnocení

0x
Cukrovku pro zvířata jsem měl loni venku v sudech zmrzlou na kost a při oteplení jsem jich vždycky pár vytáhl a nechal povolit. Prasata neprotestovaly, že zmrzlou řepu žrát nebudou. Použit cukrovku pro lidskou výživu by mě ani nenapadlo. Zase nemusím jíst všechno. Jedině snad z ní vypálit řepák. Ale tam zas nevím proč by se před tím mrazila.

Totak, tak to jsi nikdy nejedl řepánky, které pekla moje babička a později i já. Olizoval by ses až za ušima...;)

liska5

Jen se řepa - cukrovka dneska nedá sehnat. Dříve se pěstovala na mnoha místech, ale teď je tam hlavně řepka olejná. Taky jsme chodili na sklizeň řepy s gymplem. Sbírali jsme vyoranou po poli a vyzbrojeni srpy jsme osekávali chrást a tvořili z ní hromady. To už málokdo zažil.

Kdepak řepka, ta letos odešla na smetiště dějin. U nás byl snad na celém okrese jeden lán a jinak všude bylo obilí. Ani kukuřice letos netáhne. Té je taky letos třetina.
liska5

To je dobře, má se to střídat. Jen to neregistruju, u nás vedou pastviny.

Pro Suzy.. Řepánky jsem už párkrát měl i syrob soused kdysi doma vařil ale to je obojí sezónní záležitost stejně jako třeba mrkvance. Mrazit kvůli tomu řepu do mrazáku určitě nebudu. Když přijde jejich doba, dám si to s chutí ale zbytek roku po nich steskem nezapláču.

mate59
hodnocení

0x

Určitě jde mrazit,řepa bývá na kopách na poli někdy i do Vánoc a zmrzlá a pak ji spracují.

hodnocení

0x

Já bych teda cukrovou řepu nemrazila. A to mrazím skoro všechno. Cukrová řepa navíc dlouho vydrží a nekazí se. Doma jsme ji měli ve sklepě u brambor, protože babička pekla vynikající řepánky. Já sama jsem minulý rok u cesty sebrala 3 velké řepy a ty jsem měla doma ve sklepě asi do února a byly jako čerstvé. Když ji zmrazíte, musíte ji nastrouhat a po rozmrazení z toho bude sladká nedobrá kaše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]