Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za druh hřiba?

Od: clovicek® odpovědí: 9 změna:

Je tohle hřib medotrpký?

doplněno 12.09.22 08:56:

Fotka špatná jak tam půjdu příště nafotím znovu tyhle hřiby tam vždycky někdo pohází na zem. Ve skutečnosti byl o dost bělejší a né tak zbarvenej než na foto.Chuť byla normální. Dříf na tomto místě rostly právě hřiby medotrpké.

Ještě o kousek dál roste tento druh hřiba

Co je to za druh hřiba?
Co je to za druh hřiba? #2
Co je to za druh hřiba? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Z tak zdevastované houby se to těžko určuje,ale určitě to není h.medotrpký,on by modral.

hodnocení

0x

Asi hřib hnědý. Ale je to moc špatná fotka.

hodnocení

0x
Podle těchto nových fotek , bych řekl , že se skutečně jedná o medotrpký . Jde poznat podle červených teček a skvrn na nožičce
Mario

Ten má světlejší hlavu ohoubach.cz/...

hodnocení

0x

Myslím, že první foto je uplně jiný druh, než druhé foto. Druhé foto vypadá na hřib parkový ohoubach.cz/...

hodnocení

Ano ta druhá fotka je jiný druh roste pouze na jednom místě již několik let , vžy pár plodnic. Fotky nejsou bohužel nic moc , ani v myko poradně nám před pár lety nebyli schopni říct více.

hodnocení

0x

To je nějaký dle fotky zplesnivělý suchohřib neboli lidovē modrák, vynikající houba, ale tenhle hodit do popelnice.

hodnocení

0x

Já teda na těch prvních fotkách nic plesnivého nevidím. Okousaný je, ale zdá se mi, že je dokonce zdravý, není červivý. Nic bych nevyhazovala, klidně bych ho snědla. Také bych řekla, že je to "modrák". Prý se musí nějak extra dlouho vařit, ale já dávám normálně do smaženice, nebo suším a pořád žiji a blbě mi nikdy nebylo. Teda po těhle houbách ne. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]