Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často svítit rostlinám+přesazení mišpule

Od: lukyn88 odpovědí: 3 změna:

Zdravím zahradníci,

můžu poprosit rady na 2 mé dotazy? 1. rozhodl jsem se před měsícem svítit rostlinám, které máme na okně směrem na JJV, aby měly s blížicím se podzimem více světla. Svítíme jim většinou od 7:00 do 19:00 celý den. Myslíte si, že to tak může být, nebo jim ta dlouhá doba svitu spíše škodí? Svítíme jim dvěma LED zářivkami naráz a to 3000 a 6000 kelvinů, které nepálí na omak. Přikládám i foto, kde můžete vidět různé rostliny jako aloe, chřipkovník, rýmovník, meloun ze semene, mango atd.

2. pořídil jsem si mišpuli asi před měsícem. Dal jsem jí do velkého květináče, ale chci jí dát natrvalo ven do zahrady. Mám kořenový bal očistit od hlíny nebo to mám dát se vší hlínou do vykopané jámy? A co se týká období, je lepší podzim nebo brzké jaro do země? Přikládám také foto mišpule.

Děkuji vám moc za rady. Lukáš S.

Jak často svítit rostlinám+přesazení mišpule
Jak často svítit rostlinám+přesazení mišpule #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Rostlinám doma nesvítit a mišpuli švihnout se vší hlínou do země. Jo, ještě -meloun se pěstuje venku od jara, doma z toho nic nebude, i kdybyste mu svítil jaderným generátorem.

lukyn88
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď. Co se týká melounu, to je metoda pokus-omyl, protože semínko vyrostlo omylem teď k podzimu. Proč ale říkáte, že květinám doma nesvítit, když se říká všude, že jim to pomůže zdolat naší zimu?

Zdolat zimu? Kdysi se pěstovalo jen to, co zimu přežilo. Jinak je to zbytečné plýtvání a vymýšlení nesmyslů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]