Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Březovník obecný

Od: laic odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, je Březovník obecný jedlá houba? Během cca 14 dnů doslova obsypala zkácené břízy a jsou to teda mladé houby, nejsou trvdé. Jedlá ve smyslu léčivá, spíše.Máte někdo radu, zkušenost, množství a podobně? Na nějaké kulinářství to asi nebude, že? Na netu jsou rady, ale přeci bych uvítala, někoho konkrétního, kdo do toho šel )) a podělil se o svoje zkušenosti, děkuji předem.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

V knize o houbách píšou jen, že je nejedlý. A že hlavně způsobuje škody na břízách. Nevím, co by měl léčit. Navíc konečně rostou hříbky a bedly, tak nějakej choroš mne nevzrušuje.

laic
07.09.22 12:44
hodnocení

Děkuji *palec*

guma
hodnocení

2x

Je to silné projímadlo. Záchod v blízkosti to jistí.

laic
07.09.22 12:42
hodnocení

*palec*

mate59
hodnocení

2x

Je nejedlý,ale je silně léčivý.Užívát ve formě tinktury,prášku,čaje,ale na přímý konzum ne.

laic
07.09.22 12:40
hodnocení

Děkuji *palec*

thomas
hodnocení

1x
Ahojky, březovník užívám už třetí měsíc v kuse buď čerstvý rozmixovaný nebo jako čaj. Co pozoruji je to že se mi zlepšilo trávení a dál se uvidí

hodnocení

0x

Neznala jsem, ale kvůli Vaší otázce jsem pohledala a jsem překvapená. K jídlu do míchanice to není, ale prý je to velmi léčivá houba. Našla jsem i návody jak ji zpracovat a pak používat. To najdete určitě také. Je toho víc, tak si můžete vybrat svou metodu. Já teda kdybych ten březovník měla, tak bych ho na 100% využila. Protože nemám zkušenosti, tak nemohu říct jak to dělám já, ale já bych ho nakrájela a usušila a pak umlela na prášek. Já tak melu všechno koření, protože si dělám vlastní směsi, a dělám si tak vlastní houbové koření. Ale musíte mít ten smoothie mixer. Ale ten už má dneska doma snad každý. no a pak bych z tohho prášku asi dělala ten čaj. Ono je víc metod, jak ho užívat. Já bych si vybrala tu, která by vyhovovala mně.

mate59

Suzymon,když koukáte po mrtvých břízách,určitě ho najdete.Jen často roste i vysoko.Dnes je už pozdě,plodnice jsou tvrdé.

Podobně můžete využít z hlívy ty tvrdší třeně,které obsahují víc užitečných látek než klobouky,jen je lidi neberou.Nakrájet na tenké plátky,usušit,umlít,čajovou lžičku na lačno.Je výborná na podporu imunity a březovník je vynikající antivirotikum.

thomas
hodnocení

0x
Březovník obecný využívám už půl roku skoro denně a výrazně mi pomohl na žaludek a také nejsem unavený. Dělám z něj odvar i ho namixuji a výpisu.Od té doby co znám léčivé dřevokazné houby mi můžou nějací hříbci vlézt na HRB
liska5

Já si některé sušené houby umelu na elektrickém tříštivém kafemlýnku. Třeba zbylé žampiony nebo ty nohy z hlívy, co se musí dlouho vařit, ty raději usuším a rozemelu. Prášek pak dávám do zeleninových polévek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]