Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je Březovník obecný jedlá houba? Během cca 14 dnů doslova obsypala zkácené břízy a jsou to teda mladé houby, nejsou trvdé. Jedlá ve smyslu léčivá, spíše.Máte někdo radu, zkušenost, množství a podobně? Na nějaké kulinářství to asi nebude, že? Na netu jsou rady, ale přeci bych uvítala, někoho konkrétního, kdo do toho šel )) a podělil se o svoje zkušenosti, děkuji předem.
Neznala jsem, ale kvůli Vaší otázce jsem pohledala a jsem překvapená. K jídlu do míchanice to není, ale prý je to velmi léčivá houba. Našla jsem i návody jak ji zpracovat a pak používat. To najdete určitě také. Je toho víc, tak si můžete vybrat svou metodu. Já teda kdybych ten březovník měla, tak bych ho na 100% využila. Protože nemám zkušenosti, tak nemohu říct jak to dělám já, ale já bych ho nakrájela a usušila a pak umlela na prášek. Já tak melu všechno koření, protože si dělám vlastní směsi, a dělám si tak vlastní houbové koření. Ale musíte mít ten smoothie mixer. Ale ten už má dneska doma snad každý. no a pak bych z tohho prášku asi dělala ten čaj. Ono je víc metod, jak ho užívat. Já bych si vybrala tu, která by vyhovovala mně.
Suzymon,když koukáte po mrtvých břízách,určitě ho najdete.Jen často roste i vysoko.Dnes je už pozdě,plodnice jsou tvrdé.
Podobně můžete využít z hlívy ty tvrdší třeně,které obsahují víc užitečných látek než klobouky,jen je lidi neberou.Nakrájet na tenké plátky,usušit,umlít,čajovou lžičku na lačno.Je výborná na podporu imunity a březovník je vynikající antivirotikum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.