Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrazeni hub

Od: rodic odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,mrazite houby syrove a nebo je před uložením do mrazáku povaříte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Tak i tak, jako podklad třeba k masu mrazím syrové, na smaženici "podušené", většinou tak 40minut, až se odpaří voda, kterou na začátku dušení přidám k houbám. Výsledek musí být tak akorát...

ferdamravenec
hodnocení

1x

Myslím, že správný postup je až po tepelném zpracování. Tedy naopak bych to neriskoval.

NERISKUJI, zmrazování používáno víc jak 10let, a žijeme všichni...

Nevařím,jen mrazím a upravuji před použitím,taky žijeme.

id
hodnocení

1x
Já jen nechám nakrájené houby přejít varem, nechám dobře odkapat, schladím a uskladním do zacvakávajících pytlíčků a šup na mrazák.
Spařím houby jen aby zmenšily objem.

hodnocení

1x

Často jsem syrové houby nakrájela a v krabičkách nechala zmrazit. Přišlo mi pohodlnější udělat je na cibulce, trochu česneku, trošku kmínu a podusit. Část ihned ke spořebě a zbytek v krabičkách na mráz. Pak už stačí jen vyklopit na pánev.*palec*Dnes jsem měla omáčku s bramborkem a dvě krabičky na mrazáku.

liska5
hodnocení

0x

Předevčírem jsem zrovna zamrazila krátce podušené houby ve vlastní šťávě bez tuku. Do mražáku jsem je dala v plast. zacvakávací krabičce. Jednou je dám pod maso a dodělají se. Syrové se nedoporučuje zamrazovat. Aspoň tak je to v knížce o zavařování.

tm
hodnocení

0x

Teď mě neberte úplně za slovo - mrazem se houby stávají částečně jedovaté. Těch jedovatých látek však bude asi zanedbatelné množství, takže se neotrávíte. Je však jistota je přejít varem

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Mně nejvíc vyhovuje houby podusit. Syrové zaberou moc místa. Já osmahnu cibulku, podusím pokrájené houby a okořením = v podstatě udělám smaženici z celé várky nasbíraných hub do fáze, kdy by se měla vmíchat vajíčka. Vajíčka už tam nedám a houbovou směs dám zamrazit po 2 porcích. Pak kdykoliv vyndám počet potřebných porcí, na pánvi prohřeju a vmíchám vajíčka. K jídlu hotové v cuku letu. Ida

doplněno 05.09.22 16:58: Obávám se, že jste popletl/a vysvětlení k mrazu a jedu v houbách. Jedná se totiž o houby v přírodě, kde v noci zmrznou při teplotě jen mírně pod 0°C, přes den rozmrznou, v noci zmrznou opět a to se opakuje po několik dní a nocí. V tomto případě se v houbách může vytvořit i větší množství jedu. Shodli se na tom odborníci v čele s Dr. Smotlachou. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]