Tak i tak, jako podklad třeba k masu mrazím syrové, na smaženici "podušené", většinou tak 40minut, až se odpaří voda, kterou na začátku dušení přidám k houbám. Výsledek musí být tak akorát...
Já jen nechám nakrájené houby přejít varem, nechám dobře odkapat, schladím a uskladním do zacvakávajících pytlíčků a šup na mrazák. Spařím houby jen aby zmenšily objem.
Často jsem syrové houby nakrájela a v krabičkách nechala zmrazit. Přišlo mi pohodlnější udělat je na cibulce, trochu česneku, trošku kmínu a podusit. Část ihned ke spořebě a zbytek v krabičkách na mráz. Pak už stačí jen vyklopit na pánev.Dnes jsem měla omáčku s bramborkem a dvě krabičky na mrazáku.
Předevčírem jsem zrovna zamrazila krátce podušené houby ve vlastní šťávě bez tuku. Do mražáku jsem je dala v plast. zacvakávací krabičce. Jednou je dám pod maso a dodělají se. Syrové se nedoporučuje zamrazovat. Aspoň tak je to v knížce o zavařování.
Teď mě neberte úplně za slovo - mrazem se houby stávají částečně jedovaté. Těch jedovatých látek však bude asi zanedbatelné množství, takže se neotrávíte. Je však jistota je přejít varem
Zdravím. Mně nejvíc vyhovuje houby podusit. Syrové zaberou moc místa. Já osmahnu cibulku, podusím pokrájené houby a okořením = v podstatě udělám smaženici z celé várky nasbíraných hub do fáze, kdy by se měla vmíchat vajíčka. Vajíčka už tam nedám a houbovou směs dám zamrazit po 2 porcích. Pak kdykoliv vyndám počet potřebných porcí, na pánvi prohřeju a vmíchám vajíčka. K jídlu hotové v cuku letu. Ida
doplněno 05.09.22 16:58: Obávám se, že jste popletl/a vysvětlení k mrazu a jedu v houbách. Jedná se totiž o houby v přírodě, kde v noci zmrznou při teplotě jen mírně pod 0°C, přes den rozmrznou, v noci zmrznou opět a to se opakuje po několik dní a nocí. V tomto případě se v houbách může vytvořit i větší množství jedu. Shodli se na tom odborníci v čele s Dr. Smotlachou. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.