Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se surfinkami ven

Od: bbb* odpovědí: 8 změna:

Chtěla bych se zeptat, jestli již můžu dát ven na balkon truhlíky se surfinkami.

Minulý týden jsem je sázela, velké sazenice, zatím je mám doma za okny a přes den je dávám ven.

Od kdy je můžu nechat venku, do kolika stupňů snášejí zimu?

A taky se chci zeptat, jestli je mám nějak zastřihovat, mají poměrně dlouhé šlahouny, každá sazenice tak 4 -5.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Počkejte s tím až na druhou půli května, kdy by již naměly být noční mrazíky. Je to přece jen kytka choulostivější, nezmrzla by, ale došlo by k poškození a zpoždění květů. Zvadlé květy průběžně odstraňujte, podpoříte tím tvorbu květů nových na postranních výhoncích. Bohatě zalévejte, nejlépe večer, pravidelně přihnojujte...

limetka*
hodnocení

0x

Ahoj - děláš to dobře - to otužování přes den venku je výborné. Šlahouny bych trochu zastřihla - ony se ti pak víc rozkošatí. A strejc má pravdu - ven až po "zmrzlých" nevěř na globální oteplování*stop*, 15. květen je generacemi ověřená jistota. Ať ti krásně kvetou!

janaron*
hodnocení

0x

Já mám venku již surfinie,petunie a muškáty už 14 dní a nic se jim nestalo,i když minulý týden bylo u nás jeden den ráno 0.

binka*
hodnocení

0x

Já mám už také veškerou květenu venku. Vždyť je tam mají i v zahradnictvích.

doplněno 28.04.09 09:02:

...a na noc je klidně nechají venku, jen ať si kytky zvykají. Vůbec se s nimi nepářou.

lm®

Ale na noc je sklidí.Dávala bych je ven ve ráno a večer uklidit,máte-li na to čas.

hodnocení

0x

Říkali, že zmrzlíci byli minulý týden, že všechnoje letos dřív. Já jsem v sobotu zapomněla truhlíky schovat a 3. noc jsou venku. Tváří se spokojeně. A když jsem byla kolem půlnoci s psinou na rychlý crb, bylo pořád teplo.*tanec*

leo*
hodnocení

0x

Dobry den
Potreboval bych radu
Zakoupil jsem si Surfinie plnokvěté
A zasadil jsem je do 40cm truhliku 6ks neni to moc?
Ted jak povyrostly tak moc nakosately zda by se nemely rosadit kolik bych tam tak melo byt? V Obi mi rekly ze staci jich 5ks na 40 truhlik.
Dekuji za radu

limetka*

To je fakt docela nahusto. Těch 5 už je lepší, myslím ale, že i 4 vytvoří pěkný hustý závěs, budete-li dostatečně hnojit a zalévat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]