Nejste přihlášen/a.
Ale i ty stromy které jste jmenovala, na blakoně zimu v květináči nepřežijí, protože jim zmrznou kořeny. To byste musela nějak pořádně obalit ten květináč a stejně to bude risk. Ledaže by byl balkon uzavřený, teda kompletně zasklený, ale i tak je to riziko.
To Vám bohužel nedoporučím, protože v našem podnebí je nemožné nechat stromky celou zimu venku na balkoně. Ono je něco jiného zahrada, když jsou kořeny hluboko v zemi a nějaký květináč, který rychle promrzne a máte po parádě.
Tak vidíte, dlouho nic a najednou se dobré rady objevily. Tak třeba se Vám bude některá z nich líbit. Mně teda stromek v květináči v zimě zmrznul a to ani nebyl na balkóně, ale v garáži, takže přece jenom nějak chráněný. Takže já radila dle svých zkušeností. Nebo bude také záležet na místě, kde bydlíte, nevím.
Mám mnoho let na balkoně dva smrčky v květináčích, balkon je krytí jen částečně, přední stěna je volná a daří se jim dobře. Vypěstovala jsem si je z malých semenáčků, ted mají asi metr.
To máš dobré na Vánoce. Nazdobíš, nasvítíš, ani nemusíš tahat do tepla.
Na můj malý balkon by se vešel leda smrček konica.
Jo jo, na Vánoce i na Velikonoce dostanou vždy nějaké ozdobičky, balkon je totiž u ložnice a když se ráno probudím, tak hned zkrze prosklené dveře na sebe máváme.
Měla jsem tři různé druhy muchovníků Amelanchier keříkový ve velkých květináčích. Kvetly a plodily od koupení, kdy byly sotva půlmetrové. Po 7 letech byly velké, jako já a na malém panelákovém balkoně už nebylo místo. Žádný škůdce, žádné nemoci, mráz vydržely. Jeden z těch květináčů jsem jednu zimu neobalila a přežil to. Jediný nepřítel byl kos. Objevil ty chutné kuličky a tak jsem musela koupit tu jemnou zelenou síť proti ptákům.
Muchovníky jsou i stromkové. Jen ty jsou moc vysoké. Máme na zahradě asi 4 metrové. Sklízet se bez štaflí nedají. Ty keřové ale můžete stříhat, tvarovat. Dobře to snášejí. Problém budou veliké květináče. To chce drenáž podmisku a plnit zeminou už na místě, kde keře porostou. Pak s tou vahou nehnete. Taky zálivka, když je balkon krytý. Bude tam sluníčko? Já je měla na JV, takže slunná strana.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.