Nejste přihlášen/a.
Všechno zelené kompostujeme a na podzim kompost vyvážíme na záhony. Jenže zeminy na záhoně je pak moc, ta kolečka kompostu přebývají. Pořád to nemůžu pochopit, přece ze záhonů vzešla spousta zeleniny, hmoty, zrovna tak jako se to zelené na kompostu přeměnilo v krásnou sypkou zeminu-kompost, takže ten kompost na záhony navezený by neměl být navíc. Selský rozum mi selhává, jak je to?
Vypěstoval jste určité množství nové hmoty, část dáváte na kompost a to je nějakého materiálu. Rostliny spotřebují z vaší zahradní zeminy vodu a stopové prvky, tím se množství zeminy nezmenšuje. Nemusíme mít jen klasický kompost, docela šikovné je založit si tzv. "německou kopu".
Děkuji za rychlé reakce. Ano, můj selský rozum nepobral v úvahu, že kdyby do kompostu šlo jen to ze záhonu, bylo by to jiné, srovnávala jsem nesrovnatelné a rozsvítilo se mi po příspěvku od "meta". Děkuji všem za pomoc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.