Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký postřik

Od: jindra* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mám letos mladý stromek švestky a nějak jsem prošvihl termín na stříkání proti červivosti. Chci se zeptat kdy a čím postřik dělat, aby nebyla každá druhá švestka červivá. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dylin
hodnocení

0x
Na červiky používám Rockeffekt podle návodu a hodně pomáhají lepove pásy v zahradě.

hodnocení

0x
Teď když se sklízí? Vrtule nakladly vajíčka do květů když to kvetlo, takze stříkat teď je už naprosto zbytečné. Myslíš že červi vylezou a ještě za sebou napadenou tkáň plodů opraví?
Teď tam můžeš dát akorát tak lapač na vosy aby nenalíchaly zdravé plody.
jindra*
hodnocení

vím, že teď už ne, to jsem ani nemyslel nyní stříkat, ale na jaře kdy a hlavně čím*palec2*

Údajně víc, než chemie zabírají bílé lepové desky umístěné do koruny těsně před tím než se rozvinou květy. Nadržené vrtule a pilatky číhají na první květy a když vidí něco bílého na stromě, ochotně se přilepí. Zbytek už pak nenadělá tolik škody. Co se týče chemie, tam ti poradí prodejna podle toho, co zrovna mají k dispozici.
Internet k tomu dodává -> Účinnost desek je přibližně 70%, což zcela postačí pro uchování dostatečného množství úrody. Výhodou je, že desky ochraňují strom před náletem pilatek i v době, kdy nemůžeme na zahradě být a zasáhnout postřikem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]