Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovat levanduli v květináči přes zimu

Od: glomba® odpovědí: 3 změna:

Koupila jsem si levanduli v květináči, dala jsem ji na balkon, ale nevím, jak ji nejlépe uchovat přes zimu, předpokládám, že v bytě by mi nepřežila.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ono je hodně druhů levandulí, které se u nás prodávají, ale naše zimy nesnesou. Jak jsem si všimla, jsou to snad všechny ty s květenstvím ve tvaru paličky. Zatímco ty s květenstvím jako klásek trávy bývají odolné. Je potřeba znát druh a mrazuvzdornost kupovaného druhu. Já bych se trochu bála u květináče i přelití.
Na zahradě některé mám víc let, zimu zvládají. Květináč jsem nezkoušela.
Prodejci semen u levandule francouzské s tou paličkou přímo píší, že jde o letničku.

hodnocení

0x

Také to tak mám, přesadila jsem ji do většího květináče a na zimu jsem ho obalila bublinkovou folií. Zimu takto přežívá venku dobře.

Takto mi přežívala jen ta mohutná s kmínkem. Malá - květináčová - ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]