Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký trik na samozavlazovani

Od: sony* odpovědí: 5 změna:
Prosím radu ohledně balkonovych květin. Musím odjet na 8dnů,bez zálivky se bojím,že mi uhynou,jsou to veliké hortenzie 3x,překrásný statný ibišek, a další. Znáte nějaký jednoduchý způsob, kterým bych jim zajistila vláhu, prosím?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Dát na déšť, nebo zasunout samozavlažovací špendlíky.

já to tam nechávám X měsíců a celkem v pohodě :)

sony*
hodnocení

Děkuji za odpověď a za radu.
Ty hroty asi pořídím, tedy vy tomu říkáte špendliky,což je taky srozumitelné.
Přeji hezkou neděli.

hodnocení

0x

Vyřešená věc je požádat sousedy o zálivku nebo květiny přestěhovat na tu dobu k sousedům.

Složitější le také proveditelné, je malé akvaristické čerpadlo které naplní tři pet lahve a z těch petek to tenkou hadičkou pomalu poteče k rostlinám. Čerpadlo zapneš jednou sa den na dobu než se petky naplní vodou. A ještě k tomu musíš mít větší nádobu, ze které budeš vodu čerpat.

Když chceš poradit jednoduchý způsob, tak musíš taky popsat co je pro tebe jednoduchý a co všechno máš k dispozici.

sony*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

sony*
hodnocení

Pro případ,že by někdo měl podobný problém, chci nabídnout řešení,ke kterému jsem došla. Objevila jsem vynikající hroty z keramiky značky Blumat,rakouská vyroba,nasadí se na 0,5 - 2l plastovou lahev.
Keramické hroty nebo nástavce jsou ve dvou velikostech,pouzijete- li např. 2l láhev a menší nastavec(hrot),máte zajištěnou zálivku na 10dni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]