Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motýlovník- množení- kdy?

Od: erer odpovědí: 2 změna:

dobrý den, náš motýlovník je už z větší poloviny odvetlí. rád bych si namnožil další sazeničky...Kdy je nejlepší řízkování? děkuji :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pokud je řeč o komuli, tak nejlepší množení je to, kdy si keře nevšímáte. Příští rok máte plno semenáčků a další rok vykvetou a můžete posuzovat vlastnosti a nejhezčí nechat. V případě více keřů jsou různé barvy semenáčků. Já si cením delších a tlusčích květenství, které dokáže vykvést celé najednou, není půlka květenství už odkvetlá, a půlka teprv začíná u jednoho květu. Keř kvete postupně, to nemyslím. Možná je spíše těžší vzorně uhlídat ostříhání odkvetlých keřů, aby se nevysemenily.
Pro řízkování mám nejraději červen a písek ve stínu u domu.

hodnocení

0x

Můžete zkusit vyzrálé řízky zapíchat do stínu a udržovat vlhké a měly by zakořenit. Jinak já mám takovou metodu, kterou jsem ani neplánovala. Odkvetlé laty jsem loni dala některé do kompostu a kompost jsme pak zaryli do záhonu. No a z některých semínek mi vyrostly mladé rostliny / když trhám plevel, tak nechávám to, o čem nevím, co je/, ty jsem přesadila Většinou je rozdám, ale někde jsem četla, že budleja vydrží ve velkém květináči i přes zimu, tak to zkusím. Za mě má dlouhé kořeny, tak se mi to nezdá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]