Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, manžel nasypal k okrasným tujím hnuj, je to vhodné, mám strach aby stromky nezašly.
Děkuji za radu
Není to moc dobré. Hnůj by se měl nejprve zakompostovat a teprve kompostem pak tůjím přilepšovat. Takto je moc agresivní. A na tůje by stejně bylo vhodnější spíš použít některé hnojivo na konifery...
Já jsem na tůje vždy na jaře (jen jednou za rok) hodila ke kořenům trochu cereritu a jsou nádherné.Máme je kolem celého plotu,už mají dobře 2metry.Hnoje bych se taky bálaa,je to dost silné.Ten cererit se rozpouští pozvolna,tohle jde rovnou,aby to nespálilo kořeny.
Protože hnůj je silným zdrojem dusíku,docílí se toho,že rychle porostou,a větvičky slabé a vytáhlé.Naroste málo dřeva a rostliny budou mít sklon k deformacím.Jak říká Strejc,hnůj patří zkompostovat a pak teprve dodat rostlinám dusík,ale doplnit i draselným a fosforečným hnojivem.Cererit je ideální.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.