Jak zapojit 1f motor s rozběhovým vinutím a kondenzátorem
Od:pepa224odpovědí:10změna:
Dobrý den. Jde o drtic větví Hecht, někdo to rozebral, nepoznacil kontakty a dal to pryč. Má to přepínač směrů otáček (když se kousne větev v ozubení, aby bylo možné couvnout. Z motoru trčí 4 dráty, něco je připojeno ke kondenzátoru, a zbytek je 6 volných vyvodu ,které přijdou připojit na dvojitý kolébkový přepínač č.6, nedaří se mi to zprovoznit, furt se točí na jednu stranu, v nějakém stavu se mi podařilo to rozjet i naopak, ale nevím jak... nemáte někdo Hechta? Nebo jiný stroj se změnou smyslu otáček s podobným přepínačem? Stačilo by mi foto, nebo poradite někdo? Děkuji
Zkus zda by mohl mít motor takové zapojení, zda 4 vývody z motoru se chovají jako dvě cívky (dva a dva vývody jsou spojeny), pomocí zkoušečky obvodů.. Od toho se pak bude odvíjet další činnost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.