Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemám žádné zkušenosti se sázením smrků..Jak je sadit?
Může mi někdo napsat nějaký návod nebo odkaz?
Děkujeme
les, to bych se poradil, na zahradě bych z toho nedělal vědu, před osmi lety jsme si přinesli smrček, asi 10 cm vysoký protože vedle něj byla pěkná rodinka hříbků. Hřiby jsme snědli a smrčíček jsem dal na zahradu, lopatkou jsem udělal jamku a tam smrček položil a se zbytky hub aby se taky chtly a nemuseli jsme chodit do lesa
Smrček má dnes asi 1,7 metru, rostou pod ním jen prašivky a letos v něm viz foto.
Smrky se sází pod motyku nebo s kořenovým balem. Sází se 1,25m za sebou,řady jsou od sebe vzdáleny 2m.Na podzim natřít proti okusu a na jaře proti vytloukání srnčí zvěří.Nemusí se dávat do oplocenek.V dnešní době se více než smrkové lesy sází lesy smíšené.Myslím, že jsou na ně dotace od státu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.