Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hortenzie

Od: sebor* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, naše Hortenzie, mame dvě, nekvetou podle našich predstav. Mají hodně nových letošních výhonů, ve kterých jsou nádherné květy schované. Hnojime Kristalonem gojd. Jak se k nim zachovat? Co s nima dělat před zimou? Děkujeme za radu. Sebor
Ještě, dříve květy růžově, dnes jsou modré, proto jsme koupili hnojivo na modré Hortenzie.
Přikládám fotku

Hortenzie

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

7x

Teď nic nestříhat, jen zalévat, případně ještě pohnojit. A na podzim už nehnojit. Zimu přečkají tak, jak jsou. A v předjaří, až nebudou hrozit větší mrazy, tak pak ostříhat odkvetlé květy. Stříhat s tím, že vysleduji zdravý pupen dolů asi 20 až 30cm od té rezavé odkvetlé a nechám nad nímnejmíň 5 cm "čudlík" , aby pupen nevyschl a vyrostla z něj nová větvička s květenstvím. Zároveň přitom odstranit poškozené, přestárlé, vymrzlé a slabé větvičky a začít s jarním přihnojováním.

liska5

Ono se to nezdá, ale ta stará suchá květenství hortenzii v zimě chrání před mrazem a výkyvy teplot.

moc jim dopřáváte hnojiva,proto vám velký přírůstek zakrývá květy,s vápenou omítkou v půdě budou tmavě červené,s rašelinou modré

liska5

Dívala jsem se na zápisky. Stříhala jsem je letos později - až v dubnu. Začátkem dubna nám tu totiž napadl sníh... A s tím hnojením souhlasím s Chevy. Příliš dusíku vede k tvorbě zeleného na úkor květů. A taky jsou šťavnatější nevyzrálejší pletiva stonků, takže snáze vymrznou.

sebor*
hodnocení

Děkuji za odpověďi. Je pravda, že jsem hnojil asi 1x týdne Kristalonem Gold. Asi jsem to přehnal. Zkušenost. Zdrav Sebor
liska5

Tu rostou léta za barákem na sídlišti v trávníku /západ. strana/ a nikdo je nehnojí ani nezalévá a kvetou a kvetou...Jen já je stříhám. Na to tady TS nemaj lidi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]