Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím byste pohnojili okurky hadovky ve foliáku?

Od: hnojik odpovědí: 11 změna:

Zdravím vás, čím byste pohnojili okurky hadovky ve foliáku?

málo rostou a tak chci vědět jestli by jim pomohlo hnojivo a jaké? Ale už v čase sklizně nevím nevím jestli to není blbý

na výběr mám npk, LV15, případně nakvasit slepičí trus, to se zdávalo spíše k rajčatům

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jedno pivo vylít do konve a dolít vodou potom podlit okurky

id
hodnocení

1x
Kristalon.
jd

KRISTALON Start je krystalické ES hnojivo, vodorozpustné a určené pro rychlejší start v počátečním růstu a dále v produkčním období rostlin. ...

Složení: 19% N + 6% P2O5 + 20% K2O + 3% MgO + mikroprvky.

Takže vlastně NPK.

spu
hodnocení

1x

Tekuté slepičince.

makk
hodnocení

1x

My dáváme slepičáky a dáváme je nekvašené, suché je poházíme kolem a jak se zalévá, tak se postupně rozpouštějí. Samozřejmě se to nesmí přehánět, protože se rostliny snadno spálí.

hodnocení

1x

Léta vyzkoušené hnojivo jsou namočené slepičince. Po zkvašení přidat kelímek do konve. Výsledek zaručen. Hnojíme takto mnoho let, okurky, rajčata, papriky a sklizeň je vysoká. Letos zavařeno už přes 60 sklenic nakládaček z jednoho skleníku a stále plodí. Salátovek jsme otrhali už také hodně.

hodnocení

0x
Poházet kravěncema a zalít.

hodnocení

0x

Proč málo rostou? Vysoké teploty, moc nebo málo vody, studená zálivková voda, přehnojení a konečně málo živin. Pro nakopnutí Krystalon start.

doplněno 05.08.22 17:02:

@id, s tím neporadím. Nepoužívám ani jedno, ani druhé. Oboje smradlavé, převážně dusíkaté hnojivo. Pro někoho bio, eko, ale dusičnany v zelenině jsou z toho úplně stejné jako z hnojiv průmyslových. A nejsem odborník.

id
Dovoluji si oslovit vás jako odborníka. Čím je během sezóny lepší přihnojovat rajčata, okurky? Kopřivovou jíchou nebo zkvašenými slepičinci? Ď.
id
@pckop děkuji za doplnění. Pro mne jste odborník přes vše zelené. Vašich rad jsem vícekrát využila.

pb®
hodnocení

0x
Hnojím 2x týdně červím trusem hnojik.cz a nemůžu si stěžovat. Sice už některé rostliny vysazené jako první odešly, ale poslední vysazená je krásně zelená se spoustou plodů a o víkendu až nebude takový hic si vysadím další sazenice na podzimní úrodu. Krom hnojíku nestříkám insekticidy ani proti plísni, zato jakmile nějaký list začne žloutnout, hned ho odstříhnu a nechávám na rostlině jen ty, co jsou schopny ji vyživit a ne chcípáky, co jen odčerpávají vodu. Vždy mi okurky sežraly svilušky a letos nic, ale taky pravidelně stříkám výluhem z červích schránek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]