Nejste přihlášen/a.
Výborné dýně! Od Hokkaida se chutí neliší. Jen se musí oloupat. Nakrájené na měsíčky to jde dobře. Dělejte kompoty, předem přes noc do roztoku kys. citronové. Pak celou skořici, hřebíček, cukr, citron... Pak některé s ananasovou šťávou, do dalších kolečka oloupaného pomeranče. Výborné je dýňové zelí / nastrouhané a na cibulce krátce podušené, kmín, sůl, smetana/. Podobná je dýňová polévka. Dá se dělat čatní, nebo kandované kostky dýně. Na internetu je receptů!
Toto nejsou nějaké přepylené hokaida, ale normální běžná dýně. Nic nevyhazovat! Kromě obvyklých receptů to můžete použít do všeho možného. Na kostečky lehce povařené do bramborového salátu nebo rizota, dobrá je nastrouhaná směs dýně, tvrdého sýra a uzeniny + vajíčko a koření, toto dáme na chleba potřený máslem a dáme zapéci do trouby. Moc dobré i druhý den.
Vyhodit ne,zkuste kousek zpracovat na jídlo /dýňové zelí,polévka.../nebo nechat dozrát na louskání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.