Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neuškodí jíst syrový patizony?

Od: motyl* odpovědí: 5 změna:

Rostou mi patizony. Trhám a jím je jak jsou , syrové, víc kusů denně, bez loupání,nic nevyhazuju (samozřejmě píšu o bílém plodu, lupení je pichlavé a neláká mě). Nemůže mi syrový patizon uškodit, protože patří mezi dýně, a o těch čtu že syrové se nemají jíst?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Syrové patizony se jíst můžou. Je to zázračná zelenina plná vitaminů a minerálů. Samozřejmě nic se nemá přehánět.

rehabilitace.info/...

motyl*
hodnocení

děkuju, a zkušenosti s uchováním, konzervací, JEN povařit nakrájené a šup do sklenic bez čehokoliv dalšího, nezkazí se to?ovoce jakýkoliv, lečo, nebo samotný rajčata tak dělám ale maj trochu vlastní kyseliny a nekazí se nic, ale patizon? umělý konzervanty bych nepoužila.

A to už ty konzervy nijak nesterilizujete? Jenom povaříte a šup do sklenic? *co*

motyl*
hodnocení

ano, sklenice vymytý a vypláchlý i víčko chlastem, vodkou, leču říkám povařený nakrájený rajcata a papriky nic víc ani vodu nepřidavam. Horký naleju(nejdřív tak lžíci aby se ohřála sklenice a nepraskla) zavřu a otočím dnem vzhuru, dávám pod i na ně deku a necham do vychladnutí. Já ten patizon prostě zaky tak zkusím, možná osolím.

Aha, tak tohle jsem teda neznala. Takže postupujete jako když se dělá džem, nebo marmeláda. To je zajímavé, že se to nekazí. Asi to bude také tím alkoholem. Schválně pár skleniček zkusím. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]