Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou sekačku s pojezdem

Od: rotorod® odpovědí: 22 změna:

dobrý den

stalo se, odešla mi stará poctivá sekačka a je třeba něco nového. Přemýšlim jestli kupovat velkou, těžkou s kterou se složitě a těžce otáčí kolem stromku, nebo koupit menší i za cenu že budu sekat o 20minut déle

mám cca 900m2, cena do 10tis, chci s pojezdem, benzin. Terén mám mírný sklon, skoro rovina. Nevím jestli mulčovací ano nebo ne. (vaše zkušenosti?)

koukal jsem na heureku, nějaké recenze, testy,... a co stránka to jiný vyherce, to jiné doporučení,...mě to našlo něco takového

alza.cz/...

alza.cz/...

testado.cz/...

sekacky.heureka.cz/...

brali by jste něco z toho nebo jsou to zbytečné? np do husquarny jít nechci, příjde mi zbytečně drahá (je to prostě značka)

děkuji za vaše rady, postřehy

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Do levné sekačky už bych nešel, za rozumné peníze se dá pořídit nějaká obyčejná Stiga, doprodejová Makita, i v Mountfieldu teď mají slevy. Lepší za dvanáct značkovou sekačku než za osm odpad.

re4zon
hodnocení

0x
Souhlas s hlavikem. Stiga je za danou cenu fakt dobra a jsou i jine kvalitni, jen si clovek musi trochu priplatit. Vega je nic moc (spis to prvni), hecht nebo riwall ani omylem. Ve vysledku clovek utrati v delsim horizontu stejne penez, at na zacatku vyplazne 8 nebo 15. Rozdil je jen v tom, kolik nervu a casu s bastlenim ho to bude stat.

hodnocení

jakože np tuhle?

stiga-shop.cz/...

nebo ta obyčejna?

stiga-shop.cz/...

Klidně ta druhá, třeba lze najít i levněji sekacky.heureka.cz/... Stiga je "naše", první koupena v roce 2006, sekáme s ní dodnes... tato mall.cz/...

Doporučuji jako nonek tu druhou, z osobní zkušenosti. Seká jak divá už čtvrtý rok.

V žádném případě nedoporučuji Mountfield, to jsou takový crcátka na ozdobu, nejdřív odejde pojezd, těžko se startuje.

Husquarnu ne, ta je těžká, špatně ovladatelná, novou jsem se ztrátou musela prodat.

hodnocení

Jakože ta levnějši stiga bude lepši než ta drahá? Nebo protože mulčování np. není třeba?
P.s. ta co mi odešla byla od moutfieldu, měla nasekáno cca 14 let a jediné co jsem měnil byl klínový řemen a olej. Sloužila za mě 100%
hodnocení

mountfield.cz/...
To je ona co jsem měl, proto si taky kladu otázku, jestli najednou potřebuji něco extra, no sam nevím

Já tam mulčovací nástavec mám. Stála 7.999 a je to přesně tahle STIGA Combi 48 S. Asi už se zřejmě neprodává.

Dám si otázky
1.potřebuji měnit rychlost pojezdu? Tedy variátor?
2.potřebuji boční výhoz s tím, že posečená tráva zůstane na pozemku?
3.potřebuji mulčování, když 14 let jsem ho nepoužíval?
4.potřebuji motor Honda? Značkový?
Možná i otázky další...
Podle toho se rozhodnu...
A Mounfild už není to, co před 14 lety
hlavicka

Já bych ještě dodal jednu otázku.
Potřebuji známou značku za kterou bych si asi musel připlatit i něco navíc a nebo mi stačí i méně známá značka která za levnější cenu často odvede stejnou práci než ta známá?

hodnocení

děkuji za rady, to je fatk, nač předraženě když člověk stejně to jen poseká a hotovo...:)

hlavicka
hodnocení

0x

Taký zvažuji koupit novou sekačku jako náhradu za jinou kterou si před 4 léty nějací "zmetci navždy půjčili"v moji nepřitomnosti ze zamčené stodoly a trochu mi chybí. Měl jsem sekačku VeGa a sloužila mi docela dobře i přes to, že jsem ji příliš nešetřil. Značky VeGa bych se proto nebál pokud bude dostatečně výkonná na to co se s ní chce sekat. U značky Riwall bych byl trochu opatrnější. Také jsem zvažoval koupit Riwall především proto, že oproti některým jiným značkám jsou tyto sekačky většinou levnější, ale po přečtení některých ne příliš pochválných a kritických recenzi jsem od této značky raději ustoupil. Pokud jde o mulčování tak je to dobrá věc ale myslím, že to na běžné sečení trávy není nutné mít. Ono ten nůž tu travu více či méně rozseká asi bez ohledu jestli sekačka má uvedenou funkci mulčování nebo ne. Je dobré si nejdříve vybrat konkrétní značku a typ sekačky a pak si dát trochu práce s hledáním obchodu kde se ji dá koupit nejlevněji. Nyní zvažuji koupit tuto Powermat. Powermat je méně známá asi Polská značka, ale na ten konkrétní typ čtu docela dobré a pochválné recenze a cena za kterou ji uvedený obchod nabízí je asi nejlevnější za jakou se ji dá koupit. Pouze ten obchod mi připadá být trochu podivný.

Dá se koupit v Polsku, akorát že je to záběr necelých 40cm, koš pouhých 40l. Šel bych do šířky 51cm, koš 60 litrů sklep.powermat.pl/... cena rozumná. Ke koupi bude i u nás, podívám se...
Podívejte na stránky obchodu google.com/...
Ale po zkušenostech bych zůstal u sekačky Stiga (Bril z roku 2013 je už odepsaný, Stiga z roku 2006 jede)
hlavicka

nonek: Ta sekačka Powermat PM-KSS-700SH je sice výkonnější a má některé asi užitečné funkce které Powermat PM-KSS-5S nemá. Je ale o dost těžší. 36,5 kg mi připadá docela dost oproti 21 kg u Powermat PM-KSS-5S. Záběr 40 cm by mi až tolik nevadil pokud sekačka bude jinak dobrá a bezproblémová. Na objemu koše mi téměř vůbec nezáleží, protože většinou bych sekal bez sběru do koše a až tolik bych ho nevyužíval. Ty sekačky Powermat se dají koupit v Polsku a vyšlo by to tam i levněji, ale jet se mi tam pro to nechce a jestli by to byli ochotní zaslat do Česka a za jakých podmínek to nevím.

Pokud vám 41cm stačí, není co řešit. A dovezení z Polska nějakou dopravní službou by nebyl problém, ale stratil byste výhodu nižší ceny a taky "získal" horší uplatňování záruky... takže nákup u nás...

vinnca
hodnocení

0x
Dobry den,shodou okolnosti jednu novou sekacku prodavame,jedna se o nevhodny dar, potrebuji sekacku mensi...kontakt: vinc.v@seznam.cz
Jakou sekačku s pojezdem
Jakou sekačku s pojezdem #2

hodnocení

tak mě ještě napadá, jestli by nebylo na škodu uvažovat o plastovém šaši? jednak bude lehčí,... máte někdo nějaké zkušenosti?

Ano, viděl jsem plastové šasi, proražené kamenem, a ne jen jeden otvor.. Už je na "vrakovišti". Kdyby to byl kvalitní plast, pak by nebyl až tak problém. Ale ty dnešní čínské, to se za dva, tři roky rozpadne samo... tímto směrem se neubírej... I proto je plastových sekaček poměrně málo, snad elektrické... málo výkonné...
hlavicka

Plastové šasi sice může něco odlehčit sekačku, ale bude trochu více náchylnější na ulomení se něčeho při neopatrnosti a nepozornosti. U té sekačky Powermat PM-KSS-5S 5KM kterou zvažuji koupit se uvádí hnotnost 21 kg což na sekačku není až tak moc a je to mj. jeden z faktorů proč o ní uvažuji. Nejsem už žáden silácký mládenec a s přibývajícími léty sil ubývá. U sekačky je třeba počítat, že občas ji bude třeba zvednout např. při opravách, nakládání do auta, uskladnění na zimu atp. a to pak jaždé kilo navíc může být na obtíž. Já bych spíše byl pro šasi kovové které asi bude odolnější na poškození. Pokud si dobře pamatuji tak u té mojí bývalé VeGa jsem ldysi při sekání trávy do něčeho narazil a trochu v jednom místě pokřivil kovové šasi. Stačilo to trochu kleštěmi vyrovnat tak aby to nebránilo otáčení se nože a mohl jsem sekat dál. U plastu který by se asi ulomil a někde ztratil v trávě by už to tak jednoduše nešlo vyřešit.

hodnocení

rozumím, děkuji, plast teda ne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]