Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy sklízet máslovou dýni?

Od: lenulakr® odpovědí: 8 změna:

Letos jsem poprve koupila semena máslové dýně, roste jak divá a mám jich již dost. Kdy je můžu sklízet a vařit? Teoreticky vím, kdy sklízet hokaido, to mám taky, ale zatím jsem pěstovala jen ty veliké. Můžete mi poradit? Když je utrhnu třeba již nyní, budou k jídlu? Dík.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zralé na uskladnění, nezralé na okamžitou spotřebu. Stejné jako u hokaida.

01.08.22 23:41
hodnocení

Děkuji

hodnocení

3x

Sklízím až když jsou zralé. Nedala jste fotku, těžko radit. Máslová dýně vypadá jako opravdu hodně velká hruška a má takovou světle krémovou slupku. Já sklízím, až když jim začíná jakoby zasychat stopka. A to hlavně na to jídlo. Když ji sklidíte nedozrálou, nebude tak dobrá, jako ostatně všechno. Zralá máslová dýně má být uvnitř sytě oranžová. Já být Vámi, tak určitě počkám, už to nebude dlouho trvat a budete mít opravdu dobré plody. Letos jsem ji nevysela, neboť jsem dělala pokusy s italskou a čínskou dýní a nemám tady tolik místa. Ale jinak je mám každým rokem a myslím si, že dokonce předčí i hokaido, protože nemá tolik semen. Má daleko víc "masa".

hodnocení

Vloni jsem měla velkou dýni, myslím goliáš, měla jsem ji na bedně ze všech stran zapřenou a lodyhy jsem vedla po provaze k jabloni. Sama jsem ji neunesla, zeť měl co dělat, aby ji donesl na stůl a porcovala jsem ji venku. Letos mám velkou hokaido a tyhle máslové a pak cukety, těch mám hodně na 2 rostlinách. A jestli někdo řekne, že to nemá rád, tak neumí používat různé koření a bylinky. Přes léto jím hlavně zeleninu, kterou si seberu na zahradě. Jsem sama a moc ráda si uvařím. Dík za radu a už jsem hledala, jak vypadá italská dýně - to je ta zelená?

Dobrý den Lenulakr, ta italská dýně sice zelená je, ale uvnitř má být oranžová. A ta čínská také. Posílám foto, té italské se prý říká papežská čepice. Já mám semínka přímo z Itálie, přivezla mi je kamarádka. Tam jsou semena levnější, kvalitnější a v pytlíku je jich docela hodně. Tam nejsou takoví zloději, jako u nás. A hlavně mi vždycky vyroste to, co je na tom pytlíku a ne jako u nás, že mi klidně vyroste úplně jiný druh fazolek, nebo mrkve, nebo to nevyroste vůbec. Posílám foto. Už začínají zrát, ale ještě jsem žádnou nerozřízla, já je mám ráda opravdu vyzrálé. Třetí foto je ta čínská a semena jsem koupila přímo u nich v Praze na tržnici, v jejich obchodě.

Kdy sklízet máslovou dýni?
Kdy sklízet máslovou dýni? #2
Kdy sklízet máslovou dýni? #3

Ještě přidám ty co už jsem sklidila.

Kdy sklízet máslovou dýni? #4
hodnocení

Moc děkuji, ráda zkouším něco nového, naši jedou letos v září na dovolenou, tak je zkusím zaúkolovat. Přeji bohatou úrodu.

max2

Mnam. *znalost*

Sice mam nejradeji patizony jako rizek, ale nepohrdnu zadnou tvrdou zeleninou. *palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]