Nejste přihlášen/a.
Mám vysazenou popínavou růži, trubač a vistarii. Zdá se, že po 2 letech se konečně začíná blýskat na lepší časy a rostliny se ujaly. Nejdříve jsem dal k vistárii a trubači obyč dřevěné kůly o průměru asi 3 cm, na které jsem využil kmen lísky. Letos jsem k rostlinám přidal kovové opěrné tyče (takové ty duté trubky - jakoby konzole na záclony, potažené zeleným plastem). Je mi jasné, že pokud se rostliny více rozjedou, bude to zejména pro vistárii a trubač málo. Mám sice v plánu tyto rostliny držet v minimalistické podobě (moje představa je nějaká konstrukce 2,5 m vysoká, šířka rostliny do 1 m), ale chtělo by to něco bytelnějšího. Přemýšlel jsem o dřevěných kůlech 7 - 8 cm v průměru nebo nějaký dřevěný trámek, aby to trochu vypadalo. Čím ale dřevo ošetřit, aby vydrželo, co nejdéle? Ideálně něco na styl vyjetého oleje... nebo kdybyste věděli o nějaké bytelné kovové konstrukci - ideálně e-shop. Nechci trubky od lešení, to by moc esteticky nevypadalo. Děkuji
To já bych volila trubky, jako na průlezky na dětském hřišti. Vistárie, to je váha! Viděla jsem v Třeboni, jak pro ni betonují sloupky na pergolu. A popínavá růže mi za 5 let /od koupení sazenice/ vyzvedla celou konstrukci "slavobrány" z pantů a vyklopila se, že jsme oblouk o šíři 140cm, hloubce 40 cm a výšce 2m museli přikurtovat velkýma skobama k zemi. Dřevo se opaluje. Měla jsem klematis na žebříčku píchnutém v trubkách v zemi, aby se dal příležitostně vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.