Nejste přihlášen/a.
byl by někdo z bylinkářů ochotný mě navéct kde najdu fakt pravdivé fotky obrázky bylin? třeba vrbovka malokvětá, ukazují se mi dle mě dvě odlišné rostliny, jedna max do půl metru výšky, s do půl cm velkými světlefialovými kvítky a chmýřím se semínky po odkvětu., druhá až 80 cm vysoká a i široká rostlina s jeden cm růžovými kvítky. . děkuju
Vrbovek je hodně druhú,léčivá je jen ta malokvětá,některé jsou dokonce jedovaté.Taky jsem kdysi v přírodě po ní pátral různě u vody a pak si nebyl celkem jistý.Koupil jsem si semínka v Sempře,vysel na zahradě a 13 let sklízím vlastní rostlinky.Dokonce jsem viděl v zelené lékárně prodávat vrbovku v obale s vyobrazením nějaké jiné vrbovky,ale malokvětá to určitě nebyla.Ta má kvítka opravdu jen asi 5mm.Dám vám odkaz s fotkou,kde je určitě vyobrazená správná vrbovka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.