Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stromkový angreš

Od: erer odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, zdali se dá řízkovat stromkový angreš? vyroste mi kmínek...a nebo z toho bude pak jen u keřový.

Ono..se stromkový agrešt roubuje na nějaký kmínek: asi proto je pak stormkový, že?

Mám totiž několik stromkových angreštů, a od kořene se mi udělali nějaké výhonky...vydostou mi z toho plody angrešte?

díky moc za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Roubuje se na meruzalku, to jsou ty výhony od kořene. Kmínek je tedy meruzalka, korunka naroubovaná.

mate59
hodnocení

3x

Na výhonech angrešty nebudou a z řízků bude keř.

hodnocení

3x
Obrůstající podnož meruzalky zlaté je potřeba hned hlídat a řešit, odstřihnout.
Řízkováni angreštu není tak jednoduché. Ideální množení angreštu je zahrnutím zeminou u keře, hřížením. U angreštu je totiž nutné znát druh. Některé druhy rostou dobře jen na podnoži meruzalky. Jako keř na vlastních kořenech některé špatně rostou a proto se ve tvaru keře nepěstují. Z hlavy si vzpomenu na úžasný český druh Šolcova naděje, pro keř není vhodný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]