Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záchrana orchideje bez listů, ale s kořeny

Od: janiczech odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, po odkvětu začly na orchideji usychat listy jeden po druhém. Teď už schne poslední. Přitom má úplně nádherné kořeny, zelené, plné síly, hezčí než všechny mé ostatní. Už jsem ji klasicky přesadila do nového substrátu. Každopádně nevím, co dál a jestli se dá zachránit orchidej úplně bez listů. Poradíte?
Záchrana orchideje bez listů, ale s kořeny
Záchrana orchideje bez listů, ale s kořeny #2
Záchrana orchideje bez listů, ale s kořeny #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

i bez listů má dost zásobních látek, aby přežila. První je důležité znát, co předcházelo tomu opadání. Nebyla trvale ve vodě?

Nejsnažší je to tak, že jí jednou za týden na 1h namočíte do vody, zcedíte a týden si jí nevšimáte. Nám jdou nejlépe ve stínu na jižní straně, takže bych volil stejné podmínky popř východní stranu.

janiczech
hodnocení

Děkuji. Zálivku provádím přesně tak, jak píšete. Okna bytu máme všechna na severovýchod a teď v létě jim tam bohužel horko je. Orchidejí mám ale cca 15 a tohle se stalo jen jedné. Napadá mě, jestli ta horní část nebyla napadena nějakou nemocí, plísní. Nepoznal by to někdo z fotek?
Záchrana orchideje bez listů, ale s kořeny #4
Záchrana orchideje bez listů, ale s kořeny #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]