Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi měsíční jahody neplodí?

Od: anela odpovědí: 3 změna:

Nasela jsem měsíční jahody koncem ledna. Sice to trvalo, ale vyrostly, přesadila jsem je do truhlíků, rostou krásně, ale je červenec a stále nekvetou. Proč?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

novak1*
hodnocení

0x

Koncem ledna se sadí do vykurovaného skleníku aby hned vzišli a rostli. Když to trvalo dlouho než vzišli nepomuže ani vysévat v lednu. Až na rok budou plody.

jarinek*

Až pozdě jsem se rozmyslel, že staré zlikviduju a vyseju nové. Semínka jsem dával do hlíny někdy v dubnu. Už jsou asi měsíc na záhoně, každá má několik větších listů a začínají pomalu kvést. Včera byla první jahůdka.

Pomalu si začínám myslet, že nejlepší přístup je, který jsem také slyšel a to vykašlat se na sazenice. Jsou lidé co sejí dýni, rajčata, přímo na záhon. Jak přijde čas a správné teplo, tak rostlinky rostou před očima. Jsou více životaschopné.

liska5
hodnocení

0x

Jahodiště se zakládá v srpnu z koupené sadby., aby na jaře začaly kvést a plodit. Tak aspoň máte materiál. A do truhlíků vmíchat granulované slepičince...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]