Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Růst rajčat v horku

Od: rodic odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, rostou v těchto vedrech rostliny rajčat? Máte to vypozorováno? Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Zrovna rajče je vůči hicu hodně odolné. Je jasné, že extrémy rostliny pozastaví

Připadá mi, že letos rostou rajčata jak šílená, dvě už jsem nahoře odlomila.:-D

jarinek*
hodnocení

1x

rajčatům se horko líbí, naopak dostanou "turbo" jak tomu říkám. Ale pozor, je obrovský rozdíl v pěstování v nádobách a na záhoně. Mám dlouhé zkušenosti s obojím a nejspokojenější rajče je přímo v zemi, v dobré zemině, přímo na slunku. V nádobách na slunku se mu přehřívají kořeny a často trpí nedostatkem živin a nedostatkem, nebo naopak přebytkem vody. Takže v nádobách klidně, v těchto vedrech, mohou spíš skomírat.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, růstu vadí sucho či chlad, ale horko (pokud je dostatečná zalivka) nevadí. Zdravím!
doplněno 20.07.22 11:42: Opravdu krásná, červená,vyzrálá rajčata ochutnate při návštěvě jižních zemi (napr. Itálie, Španělsko) a tam je fakt velké horko. Takže horko nevadí, když je zalivka.

hodnocení

0x
Zdravím , nějak nechápu otázku , ale mé rajčata krásně rostou a zrají :) . Stačí hnojení , dostatečná zálivka a sluníčko a je vystaráno
Mario
rodic
hodnocení

Otázka byla položená proto, že jsem kdysi někde četl, že při vysokých teplotách se zastavuje vývoj rostlin, proto ta otázka, jestli máte tuto zkušenost. To jen pro vysvětlení.

jp
hodnocení

0x

Nevím jestli rostou, možná už ani ne v tomto období, každopádně nasazené zelené plody dozrávají, červenají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]