Dobrý den, z třešně teče smola, nenasla jsem poškození,neznám důvod.Lezou na smolu mravenci,navázala jsem tam tzv.mravenci bufet.Jak třešni pomoct? Děkuji moc!
je to bakteriální infekce,už moc velká,můžete ji přenést na dosud zdravé stromy,nářadím rukama,ta větev uschne pak i zbytek ,bohužel.Možná zkusit ji odříznout,ránu vyčistit desinfekcí a natřít vápeným nátěrem na stromy,.Vše co použijete za nařadí musíte pak umejt alkoholem
Tak to jsem na naší třešni viděl loni, když jsem odřezával silnější větev, která se odlomila při silnějším větru. Větev byla na pohled absolutně zdravá, tak jsem si myslel, že je to jen reakce stromu na poškození. Letos jsem si na třešni všiml, že se odlomila další silnější větev a schnou další tři tenčí. Takže třešeň nejspíše "půjde dolů". Zřejmě je opravdu něčím nakažená.
Tohle se nám děje se stromky meruněk, které jsou napadené moniliovou spálou. Když se podaří spálu zlikvidovat, přestane i klejotok, ale ten stromek je stejně jednou pro vždy poničený.
Není těch nemocí čím dál víc? V okolí máme jediné meruňky už jen my, ostatním to spála zahubila zcela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.