Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
poslední asi 2 měsíce mi začaly na řemenatce žloutnout a opadávat spodní listy (za 2 měsíce odpadly tři listy). Navíc se na listech objevují i malé skrvny. Obdobné skrvy nacházím i na datlovníku (měl by to být datlovník, kdyžtak mě opravte). Přestal jsem tedy jednou za týden zalévat a snažím se řídit podle vlhosti hlíny. V bytě nemám přímé sluneční světlo, květiny jsou neustále v polostínu (snažím se je mít alespoň blízko okna).
Je to přehnanou zálivkou, nedostatkem světla? Nějaký škůdce? Ostatní pokojovky jsou v pohodě (v bytě jsou skoro 2 roky). Ten datlovník mám v bytě asi 4 měsíce, předtím byl v místnosti, která měla dvě stěny komplet prosklené a zálivku měl jednou za týden nebo 14 dní. Máme ho snad 15 let a nerad bych ho zabil.
Děkuju za rady
Plant
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.