Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím jsou pokojovky napadeny?

Od: plant odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

poslední asi 2 měsíce mi začaly na řemenatce žloutnout a opadávat spodní listy (za 2 měsíce odpadly tři listy). Navíc se na listech objevují i malé skrvny. Obdobné skrvy nacházím i na datlovníku (měl by to být datlovník, kdyžtak mě opravte). Přestal jsem tedy jednou za týden zalévat a snažím se řídit podle vlhosti hlíny. V bytě nemám přímé sluneční světlo, květiny jsou neustále v polostínu (snažím se je mít alespoň blízko okna).

Je to přehnanou zálivkou, nedostatkem světla? Nějaký škůdce? Ostatní pokojovky jsou v pohodě (v bytě jsou skoro 2 roky). Ten datlovník mám v bytě asi 4 měsíce, předtím byl v místnosti, která měla dvě stěny komplet prosklené a zálivku měl jednou za týden nebo 14 dní. Máme ho snad 15 let a nerad bych ho zabil.

Děkuju za rady :)

Plant

Čím jsou pokojovky napadeny?
Čím jsou pokojovky napadeny? #2
Čím jsou pokojovky napadeny? #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já si myslím, že jsou přelité. Uhnívají jim kořeny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]