Nejste přihlášen/a.
Ahoj,zajima me proc se musi na terasu davat terasova prkna typu sibiřský modřín atd.Proc nemohu dát klasicke smrkove desky ohoblovane,terasa je zastřešená, prkna by byla bez nátěru.Pokud na to nebude pršet, tak to prece musi vydržet, nebo se pletu?
Poraďte, diky
Poraďte, diky
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
meta
3x
Měl jsem u domu nezastřešenou terasu ze smrku (poctivě 3x natřeno barvou remmers) na trámech vydrželo to 10 let, poté byla rozebrána a celkově to bylo zdravé nahradil jsem to Massarandubem a po 3 letech zatím spokojenost. Podle mě je důležitý kvalitní nátěr a pod střechou vás to přežije, na terase na chatě jsem zkusil sib. modřín s olejem a na dřevu to bylo znát po 5 letech šlo dolů (dost třískové, uštipovali se lamely drážkovaní apod.) a dali jsme dlažbu.
Takže smrk pod střechu klidně, jen zvolit dostatečnou tloušťku a pořádně ošetřit.
Takže smrk pod střechu klidně, jen zvolit dostatečnou tloušťku a pořádně ošetřit.
clas®
1x
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]