Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude vinné révě v zimě vadit stále vlhká půda?

Od: motyl* odpovědí: 2 změna:

V jaké půdě,se daří vaší vinné révě, pokud podmínky" dostatku slunce a tepla, i závětrno" jsou ideální. Četla jsem že ohledně půdy je nenáročná na pěstování, ale nedovedu si moc představit co všechno tím autor myslel.V době spánku -v zimě, bude vadit stále vlhká půda? neuhnije to pokud do takové zasadím? (můžu jinam ale mám tam místo...) Neřeším ted náchylnost k chorobám, protože jak jsem psala v jiném mém vlákně, věřím, že mám super odolnou odrůdu (určitě pak tam dodám jak pokračujeme, ale ničím jsem nepostřikovala(prostě nebyl čas) a část sazenic jsem šoupla na čas i pod smrky kde je fakt vlhko a vlídno pro choroby, a jsou zdravý jak řípa) Děkuju *srdce*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

3x

Těžké hlinité jílovité půdy se vyznačují nízkou propustností, vysokou soudržností, pomalou výhřevností a slabě se provzdušňují, nejsou proto pro pěstování révy vhodné.U nás jsou půdy lehké,písečné,réva má dlouhé kořeny,vodu si vytáhne.Moc vlhka škodí,ale zkuste,lehko naděláte z révy nepravé štěpy,chce to teplo,slunce,dobrá poloha.Přeji zdar.

hodnocení

2x
Myslím si , že přílišné vlhko škodí skoro všem rostlinám . Ale já osobně bych to prubnul . Přeju mnoho pěstitelských úspěchů
Mario

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]