Nejste přihlášen/a.
V jaké půdě,se daří vaší vinné révě, pokud podmínky" dostatku slunce a tepla, i závětrno" jsou ideální. Četla jsem že ohledně půdy je nenáročná na pěstování, ale nedovedu si moc představit co všechno tím autor myslel.V době spánku -v zimě, bude vadit stále vlhká půda? neuhnije to pokud do takové zasadím? (můžu jinam ale mám tam místo...) Neřeším ted náchylnost k chorobám, protože jak jsem psala v jiném mém vlákně, věřím, že mám super odolnou odrůdu (určitě pak tam dodám jak pokračujeme, ale ničím jsem nepostřikovala(prostě nebyl čas) a část sazenic jsem šoupla na čas i pod smrky kde je fakt vlhko a vlídno pro choroby, a jsou zdravý jak řípa) Děkuju
Těžké hlinité jílovité půdy se vyznačují nízkou propustností, vysokou soudržností, pomalou výhřevností a slabě se provzdušňují, nejsou proto pro pěstování révy vhodné.U nás jsou půdy lehké,písečné,réva má dlouhé kořeny,vodu si vytáhne.Moc vlhka škodí,ale zkuste,lehko naděláte z révy nepravé štěpy,chce to teplo,slunce,dobrá poloha.Přeji zdar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.