Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracena - uvadání listů

Od: radusia* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mám doma v pokoji rostlinu DRACAENA MARGINATA, mám ji už asi 3 roky, ale poslední rok mi nějak uvadají listy. Ohýbají se a kroutí, jsou takové uvadlé. Zalévám,asi před měsícem jsem jí čerstvě přesadila, mám ji na světlém místě, tak už doopravdy nevím co dělat, aby se listy zpravily. Prosím poraďte.

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To přesazení bylo skoro brzy, vhodnější je spíš přelom dubna a května (tak ob rok). Rostlina by měla být spíše v menších hliněných nádobách s dobrou drenáží. Směs zeminy a rašeliny je ideální. Podle popisu se dá soudit na přemokření, mohlo by být příčinou i sluníčko. Hnojíte ji? Tak od března do srpna je to vhodné jednou za dva týdny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]