Nejste přihlášen/a.
mám možnost získat sazenici malin i ostružin. Momentálně mají asi dva až tři metry dlouhé výhony, které jsou v poslední třetině rozvětvené obsypané plody a výhony bez plodů. Jak mám postupovat, abych měla plody už příští léto? mám si odkopnout a ponechat tomu celý ty šlahouny, nebo se zaměřit na šlahouny který vypadaj mladě (nemají hnědou kůru). A kdy mám přesazení provést? děkuju
Maliník,který letos odrodí,tak odumře a nové výhony bych přesázel až na podzim po opadě listů a zakrátil na 80-100 cm.Plodit bude příští rok.U nás maliny už odplodili, staré rostliny těď odstraním a nechám prostor mladým.Maliník zkuste /šlahouny/ teď zanořit do půdy,kde zakoření a na podzim přesadit.Rodit začnou příští rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.