Nejste přihlášen/a.
žlutá kytka je trvalka, roste tu na slunci i ve stínu, a ta druhá fotka je nějaký rákosí ve vaně která je zapuštěná do země, roste si tu tak roky, závislé pouze na vodě která do toho naprší nasněží...děkuju
Zdravím. To první je Vrbina, ale řekla bych, že Tečkovaná. To druhé bude Zevar Jednoduchý (myslíte-li ty "bambulky" dole v popředí. Patří mezi orobince. Ida
taky děkuju, náhodou ta vrbina, at teda je obecná, tečkovaná, jiná,...nevíte jestli je jedovatá? já ji nehodlám jíst, mě nepřitahuje. Ale v zimě mi pes tady hrabal nějaký kořeny a neskutečně mu chutnaly, tak jsem mu jich pár vzala a zasadila na chráněný místo at vím co mu tolik chutná, a i tam mi vyrostla z toho tahle vrbina.
To první je vrbina. Asi obecná.
U toho druhého nevím, jestli ty ostnaté kuličky patří k těm vysokým listům? Máme jen to vysoké mečovité listí a je to nějaký iris bahenní. Kvetl nenápadně žlutě asi do půli června..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.