Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plazy v záhoně

Od: lojza odpovědí: 4 změna:

na zahradě se mi objevují letos užovky i 80 - 100cm velké, chci se zeptat nevíte někdo jak je vypudit? Docela se bojím šlápnou do některých záhonů jako třeba do brambor nebo do trsu kytek, abych ji nepřišlapnul a ona nezaútočila. Občas neuteče,ale jako by se chtěla stavět a útočit. Z hadů všech i malých mám hrůzu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vezměte si delší tyčku/klacek atd. a než do trsu šlápnete, prohrábněte ho. Když to budete dělat častěji, asi užovky otrávíte natolik, že si najdou lepší bydlení.

hodnocení

3x

Veliká užovka se nám před lety usadila na dvoře v kamenné zídce. Neútočila a přitom se lidí ani příliš nebála. Beze strachu se vyvalovala v záhonech a dívala se na nás. Vůbec mi tam nevadila, bylo pěkné ji pozorovat. Dokonce se nám v záhoně svlékla.

Jenže manželovi hadi vadí, nemá je rád. Tak dlouho se zlobil a brblal, až jsem užovku popadla, dala do kbelíku a odnesla do vlhkých luk k rybníku. Tam se jistě má dobře. Bylo mi jí líto, že už ji doma neuvidím, ale musela jsem se prostě rozhodnout, zda si nechám doma manžela, nebo užovku. Obojí nešlo. *smich* Jaga.

hugg*

Mít na zahradě žofku, řídil bych se heslem: "Jestli si tu užovku neprosadíš, tak jseš u mě mrtvej Homolka."

nov
hodnocení

2x

Ti plazi prchnou, když budete před vstupem do záhonů náležitě dupat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]