Nejste přihlášen/a.
Zvažuji koupit novou sekařku trávy. Nejlépe bych něco do 5000 Kč, ale to nevím jestli je reálné něco takového nového, dobrého a dostatečně výkonného sehnat. Budu proto rád když mi někdo nějakou poradíte. Zaujala mne mj. Riwall RPM 4234. Na aukro je za 4499 Kč ale je bez pokliček na kola a trychtýře na benzín. Jaký máte kdo názor na tuto sekačku? Je to nějaký nebo jak velký problém v tom, že u ní v balení chybí pokličky na kola a trychtýř na benzín? Jinak by tato sekačka měla být údajně nová a se zárukou 24 měsíců.
Když je na pozemku elektřina, tak elektrickou. Jde o komfort, že funguje a nevyžaduje žádnou údržbu, žádné laborování s benzínem, klidný chod bez smradu.
"a nevyžaduje žádnou údržbu," Tak to bych považoval za velký nesmysl. Elektrická sekačka asi nepotřebuje tolik údržby co nenzinová, ale určitě žádná není tak zázračná aby nepotřebovala vůbec žédnou údržbu. Určitě bude dobré po sečení ji alespoň trochu očistit a asi občas bude potřeba nabrousit nůž a možná i něco dalšího.
Ano, souhlasím, že je dobré některé věci kupovat spíše v kamenné prodejně. Já se na to ale dívám tak, že přes internet v eshopech se dá často ušetřit nemalé peníze za kupované zboží (někdy i několik tisíc) kyž si člověk vyhledá kde je to nejlevnější a s dopravou nebývá problém když je to třeba z druhého konce republiky. S reklamaci v případě potřeby sice může být problém, ale to spíše záleží na tom na jak solídního prodejce (obchod) se natrefí. Ono problémy s reklamaci mohou být i při nálupu z místní kamenné prodejny když je tento prodejce nesolídní a snaží se dělat vše pro to aby reklamaci nemusel uznat nebo ji ani příliš nechce příjmout. Mám už s tím nějaké zkušenosti.
Přesně nedokážu odhadnout jak velký pozemek to je na který bych tu sekačku potřeboval. Je to středněvelká zahrada a nějaké plohy kolem ní a zahrady s nerovným terénem, spíše trochu do kopce. Mám na to Křovinořez ale předpokládám, že něco z toho by možná bylo jednodušší a méně pracné sekat sekačkou.
Pokud je to do kopce, tak to asi budeš chtít s pojezdem. ) Ale u těch elektrických co jsem popsal, tak ty jsou lehoučký E a snadno je vytlačím i do prudkého kopečka . Porovnávej šířku záběru a pořizovací cenu.
jinak pokud by jsi sekal vysokou trávu vyšší než 25-30 cm tak potřebuješ sekačku BUBNOVOU, tam byly 2 násobné ceny.
Uvažoval jsi elektrickou sekačku? 1500 W má slušný výkon a seče dostatečně, jsem si jistý, že se mi v Tescu na podzim vloni koupil jestli za 800 Kč?
jsou to maďarské sekačky Agri motor, a dělají se 1000, 1300, 1500W... Ta první je docela slabá a má malý záběr, ta druhá má už docela sílu a asi 44 cm záběr a tu 1500 W jsem ještě nezkoušel... jsou buď červené a nebo žlutou. Stojí to pakatel, a pokud ti stačí jedna dvacetimetrová šňůra, tak bych to volil místo benzínové. Provoz bude daleko levnější i údržba.
A pořizovatčka? Za 30% v podzimním výprodej v Tescu
Nic proti elektrickým sekačkám, ale o takové neuvažuji. Vím, že by to vyšlo levněji, ale hlavně by mi vadilo to tahání kabelu a na některé místa bych ho musel mít asi tak 30 - 40 m nebo nožná i trochu více.
pokud nejsi schopen např doprostřed dát zásuvku a do stran s lehkým 2 žilovým 2x1,00 kabelem se dostat (sekačky mají dvojitou izolaci a stačí jim 2 linka - kablík je lehoučký, ale chce to cvik), a terén (stromy) brání kabelu, byl by to opravdu opruz.
ale cena sekačky bude 6x vyšší a provoz asi6x dražší... na tom nic nevymyslíš, levnější použitelnou sekačku jak za 6 neseženeš...
pamatuj, že výkon koresponduje se šířkou záběru (porovnávej šíři záberu vs výkon vs záruku)
tak co třeba tahle hecht čína s pojezdem za 5000 (slibuje 2 kw): sekacky.heureka.cz/...
Ps: elektromotor na sekačce bude funkční i za 20 let, spalovací motor dost těžko
Zdravím.Něco dobrého ,výkonného a za pět tisíc to opravdu nejde dohromady.Taky jsem tak kupoval sekačku(cena hrála prim) a hodně jsem se s ní natrápil .Pokud máte nerovný terén a ještě do kopce tak opravdu doporučuji nešetřit a připlatit si.Já Vám doporučuji tuto výkonnou sekačku mountfield.cz/... ,kupoval jsem ji hlavně kvůli výkonnému motoru řady 700,lepší by byla řada 800 ale ta už byla mimo moje možnosti,šasi z hliníkové slitiny,variátor,okamžitě po dešti jsem sekal a perfektně posbíraná mokrá tráva.Ano ,je třikrát dražší než chcete do toho dát,ale určitě se vyplatí,pokud bych se měl tet rozhodovat jakou tak bych ji koupil znova.
Tam dávají záruku 7 let, což už je slušný, výkon taky. Ale za tyhle prachy (aktuálně 16000) bych už asi spíš pokukoval po bazarové bubnové. Případně počkal až to zlevní číňan pardon mountfild ve výprodeji pod 10 (což je asi tak férová cena).
Stále nevíme jak velkou plochu a jakou plochu vlastně chce tazatel sekat. Já na jednu zahradu nasadil ovce a na sekání peču Ale to taky nejde všude, musíte to mít dobře oplocené, a stromy vzrostlé, něco o tom vědět, a nic od toho nechtít... výhoda je, že je to zadarmo, ty ovce na podzim prodáte za dvojnásobek co jste koupili, když jste šikovní A oni potřebuji akorát trochu stínu, vody, a soli. Není to ale pro každého. První rok to stálo asi jako tahle sekačka, ohradníky dráty a další zabezpečení no a další roky už je to zadarmo a bez práce. Ale samozřejmě z toho nemáte anglický trávník a musíte trošku občas nedopasky zlikvidovat aby se nenamnožily.
Proč by něco dobrého a vykonného za pět tisíc nemohlo jít dohromady? Ano, za těch pět ttásíc se toho dobrého a vykonného asi pžíliš nedá najít, ale zcela bych to nevylučoval. Kdysi když jsem před 4 líéty zháněl nový křovinořez tak mi tu na poradně někdo poradil DEMON a ten jsem nakonec koupil za necelých asi 2400 Kč, Mnozí se tomu smáli, že za tu cenu to nemůže být dobrý křovinořez. Není to sice žáden zázrak, ale slouží mi doposud dobře a jsem s ním spokojený a zvládá to kdejakou i více přerostlou trávu. Nejsem zastáncem názoru, že levné věci jsou určitě mizerné a nekvalitní a opačně i když v mnoha případech to tak bývá.
Jaký by jste měli kdo názor na sekačku GERMAN TB50P01A. Má to pojezd, mulčování, záběr 50cm a výkon 4,0HP (2,98kW)což mi připadá při ceně 4603 Kč, že to nejsou až tak špatné parametry.
Ano, toho sběrného koše jsem si nevšimnul na obrázcích, že ho tam není vidět. Ani mne nenapadlo, že by taková sekačka mohla být bez sběrného koše. V popisu ale mj. je uvedené, že "dlouhé madlo koše usnadňuje manipulaci i vysypávání" z čehož by vyplývalo, že koš by snad měl být součásti této sekačky. Každopádně jsem jim ohledně toho napsal dotaz a jsem zvědavý co mi na to odepíšou.
Tak před chvíli přišla odpověď ohledně toho koše kde mí napsali, že sběrný koš není. Až tolik by mi sekačka bez koše nevadila, ale lépe bych ho tam měl. Předpokládal jsem, že sběrný koš je snad u sekaček samozřejmosti.
meta: Ano, tato mnou uvedená sekačka asi ani nemá pojezd a tím se stává pro mne nezajímavou. Jestli je to Čína to nevím, ale tak jednoznačně bych neodsuzoval čínské věcí, že je to čínské tak to určitě nemůže být dobré. Mám domá socela dost čínských věcí a jsem s ními spolojený a nemůžu si na ně ztěžovat. Mám např. křovinořez DEMON který je skládaný v Polsku ale z čínských dílů a mnozí lidé včetně mne ho v internetu chválí, ale samozřejmě je i dost takových co ho kritizuji jenom protro, že je levný a čínský a to podle nich za žádných okolnosti dobré být nemůže. Ten obchod (i-les.cz) je polský a v Česku mají pouze český eshop a českou adresu v Č. Těšíně. Mají tam docela levné zboží, ale je to proto, že je to z Polska kde spousta věcí je levnějších než u nás v Česku. Já ale netrvám, že zrovna v tomto obchodě bych musel sekačku koupit. Napadá mne jestli by se nedalo koupit sekačku levněji přímo v Polsku kde to nemám daleko a kde jsou ceny často levnější než u nás v Česku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.