Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzínové pily - jakou vybrat?

Od: burak* odpovědí: 11 změna:

Přemýšlím o koupi benzínové pily, ale nevím jakou vybrat. Jde jen o občasné využití, ale nechci kupovat v levných supermarketech a nadruhou stranu, aby nebyla příliš drahá (tak max 5000 kč). Značek je tolik, že je ani neznám a docela se bojím, aby se mi hned po záruce nerosypala. Byl bych vděčný za dobrý, praxí ověřený typ. Předem děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Já mám Stihl 210 a jsem spokojen.Protože nechcete investovat víc peněz tak klidně vyzkoušete Husqvarnu.Problémem Hobby pil je plastové tělo které trpí při větší zátěži.Ovšem je pravda,že pily s kovovým tělem jsou mnohem dražší.Nekupujte však motorovku s automatickým napínáním řetězu.U nich je lišta držena jen jedním šroubem a to nic moc není.Jinak má kolega pravdu každý fandí své značce.

burak*
hodnocení

Předem ďekuji za rady. Co je vlastně hobby pila? Nevím kde je hranice hobby-profi. Co si stím hobbykem mohu dovolit, jak dlouho vydrží v kuse pracovat?

celp*

Jak řekl Axus hobby je to levnější.Nevím jak s jinými značkami,ale se štilkou můžete řezat nepřetržitě(relativně).Musí se dolévat provozní kapaliny.Navíc výrobce deklaruje pokovování povrchu válce steným materiálem jako u profi výrobků.Jinak kdysi se říkalo nakupujte u odborníků.Znám prodejce který prodává a servisuje Stihl i Husqvarnu.Dlouhé roky pracoval jako mechanik u státních lesů Brno a přece trochu víc preferuje štilky.Někteří profesionální rubači říkají,že štilka je tvrdší do ruky než Husqvarna.jako příležitostný řezač to nepoznáte.Takže NAKUPUJTE U ODBORNÍKŮ.Ne v supráči.Správný prodejce Vám stroj seřídí a předvede.

Hobby je to, na co mas dostatek penez...

Az dojdes do nejake prodejny, tak tam se vse potrebne dozvis a vyberes si pro sebe to nejlepsi.

burak*
hodnocení

Já mám obavu, že každý prodejce udělá vše pro to, aby prodal, udělá i z hobby profi, proto se chci trochu informovat dopředu

miljan*

Z hobby profi dělají snad jen u Bédi.

zahrada.cz/... zde je více názorů

hodnocení

0x

Já osobně mohu jen doporučit Husqvarnu, mám jí už skoro 20 let a stále výborně slouží. Mohla by ti stačit taková 235 nebo 240. Počítej s tím, že ostatní ti doporučí jinou značku se kterou jsou taktéž spokojeni, neboť co člověk to názor.

martina30*

Souhlasím,že Husqvarna je jedna z nelepších a nejdéle vydrží a dá se koupit do 6000,-kč a ted je doba slev a výprodejů ,i když tato značka asi moc levnější nebude.

hombre*

Doporučuji Husqvarnu - kolem baráku na občasné řezání stačí hobby třída , občas do lesa nebo kulatiny - farmářka třeba Husqvarna 55 (je to sice starší , ale odzkoušený typ.- kvalitní zpracovnání) cena nyní do 11.000,-Kč - jsou teď akce lišta, řetět plus olej...atd- doporučuji koupovat ve značkové prodejně.

bimba*
hodnocení

0x

Já preferuji Stihl ,ale to je věc názoru, mám ji přes 20 let bez poruchy stihl.cz/...

katerina*
hodnocení

0x

Mi máme Stihl a jsme spokojeni ani jednou jsme ještě nebyli v opravně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]