Nejste přihlášen/a.
Zdravím zahradníci,
mám 2 problémy:
1. koupil jsem si pomerančovník čínský (citrus sinensis) a citron Meyerův, a nechtějí vůbec růst. Je to již měsíc, co mi přišly poštou. Pomerančovník i citron jsou umístěné na JJV stranu, dostávají polední slunce do cca 12:00, pak citron je ve stínu, ale pomeranč dostává ještě odpolední paprsky po 15:00. Listy nežloutnou ani nevadnou, jen nerostou nové. Objednal jsem si také mandarinku reticulata, a ta začala růst cca po 2 týdnech. Myslíte, že si musí zvyknout? Že jsou choulostivější než mandarinka?
2. mandarinka má mít tmavě zelené listy, ale některé začaly trošku žloutnout. Myslím, že jí zalévám dostatečně, dostala i hnojivo pro citrusy a občas rosím. Je umístěná jako zbývající citrusy, jen nedostává odpolední paprsky. Když nasazuje nové listy, možná to je tím, že jsou ty listy staré a musí pryč?
Přikládám fota mandarinky.
Děkuji vám za odpovědi. Lukáš S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.