Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napadena monstera

Od: tereza* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, nedávno jsem si koupila monsteru, nejspis již napadenou, nove listy rostou uz napadené, viz fotky 1 a 2 a na další jine rostlině se mi začalo také něco delat, foto 3. Prosím nějaké rady o co jde a jak se toho zbavit. Děkuji mockrát.
Napadena monstera
Napadena monstera #2
Napadena monstera #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Monstera je hodně skromná kytka. Je lépe si ji příliš nevšímat. Snese i hodně studený a tmavý kout. Přemokření ji vadí. Napadené hmyzem to rozhodně není. *hej*Je však docela pravděbodobné, že je v přepravním substrátu. A ten má k zemině hodně daleko. To jsou nějaké snad pomleté kokosové skořápky a mulč. Kupte zeminu na pokojovky a dejte jí malý květináč. Nejprve rostou kořeny a až pak zelené. Tak ať jí to dlouho netrvá. Po čase přesadíte do většího. ;) Mám doma snad padesátiletou, ale co cca 5-7 let rozstříhanou a do nové hlíny přesatzeno monsateru. Vždycky, když vyleze na strop, tak z ní udělám několi nových.

Napadena monstera #4
tereza*
hodnocení

Dobrý den,
Děkuji za odpověď :) presazena uz je, ja ji koupila myslim v obi a uz byla taková horsi, tak ji ted necham od všeho,,odpočívat" a snad to zvládne. Na té poslední fotce je ta plaziva dolu, to mam rizek od sestry a pres zimu taky vypadala, ze to nezvladne (prilis suchy vzduch od krbových kamen) a dostala se z toho naštěstí krasne :). Napadené asi nebudou ani jedna, nic po nich ani kolem nich neleze a nelita, ani na lepove pasky. Jinak ta Vaše je dokonalá teda, tak krasnou a velikou jsem ještě neviděla. To je pak uz snad jako vlastni dite :D opravdu nádherná :)

hodnocení

0x
Dobrý den , přijde mi to spíš jako spálené od slunce a nebo příliš přelité . Hnojíte? Zkuste rostlinu prohlédnout , jestli na ní něco nelozí . Pokud ano , kupte postřik . Já osobně doporučuji rostlinu přesadit , zkontrolovat kořeny a případně poškozené odstranit . Dát mimo silné slunce a po dvou týdnech začít hnojit . Můžete i rosit , ale opatrně (ne na přímém slunci , spíše z rána ) . Ať se daří
tereza*
hodnocení

Dobrý den,
Děkuji moc za odpověď :) hnojim minimálně, spis letos ještě vůbec, ale je pravda, ze rostliny byly na vycházejícím slunci a v poměrně dost světlém pokoji. Jiz jsou přesunuty spise do polostinu, jedna presazena, začínala plesnivet hlina na povrchu, tudíž prelita :/ Ta prvni, v horsim stavu, tu jsem prohlížela, nic neleze, ale nějaké mikro černé tecky na ni jsou, na listech, takze sem zacala postřik a proseni, at se zachrani :) Ještě jednou děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]