Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má někdo vlastní skušenosti s pečováním o klematis? Stanoviště kde ho mám je půl dne osluněné "pata " klematisu je zakrytá menšími kameny /netrpý úpalem/ ale žebříček pro opěru místo dřevěný je kovový /část armovacího pletiva/ Letos některé výhony úpně zčernaly. Jedná se o obyčejný druh modře kvetoucího klematisu a ještě doplním , poblíž jsem použil mulč z borky.Rád uvítám dobrou radu kde dělám chybu a za odpověď děkuji předem. Olin
Plamének mám, nejsem si jistá, jestli mu dělá dobře ta borka. Zakyseluje půdu a plamének raději vápenitou. Jinak má rád hlubokou kyprou půdu, jinak to máte dobře "nohy se stínu a hlavu na slunci". Také to mám na kovové konstrukci a nevadí mu. Někdy je to záhada, dceři už zahynuly tři plaménky.
Zdravím. Napadají mě 2 možnosti. 1) ...jsem použil mulč z borky... to znamená, že půda je spíš kyselá, ale plaménky preferují zem zásaditou a bohatou na živiny. Přihnojte kompostem a přidejte Ca. 2) Plaménky mají rádi lalokonosci. Jejich larvy (světle zelené s nahnědlou hlavičkou) jsou celkem velké (nepřehlédnete) a velmi žravé, žijí v zemi, kde ožírají kořeny. Zkuste prohlédnout zem pod plaménkem. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.