Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Na šťávu z rybízu nemám mlýnek,jak na to

Od: rybizovas odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,rybíz,který jsem koupila má velká semínka,takže jsem se rozhodla,že se jich zbavím .Rodinný mlýnek si vzal někdo jiný,takže jak na to...díky

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

4x

Podrtit v kastrolu, prosypat cukrem a nechat pustit šťávu a pak tlačit skrz cedník. Vymačkanou šťávu doplnit cukrem s želírujícím přípravkem a podle návodu povařit a lít do skleniček. Sladký zbytek plný slupek a zrnek dolít vodou, protřepat a procezený výluh vypít. Nebo si udělejte bublaninu. Já osobně rybíz jím jak je, nezpracovaný.

 

hodnocení

4x
avatar babajaga

V sítě, v cedníku, v silonkách...se šťáva dokonale nevylisuje a zůstane jí dost v tom zbytku na vyhození. To ze strojku odcházejí jen opravdu suché a tvrdé bobečky. Zkuste se ve svém okolí a mezi známými poptat, zda nemá někdo strojek. Já strojek mám už spoustu let a když je doba rybízu, putuje po celé vesnici. Nevadí mi to, když se mi zase v pořádku vrátí. Ono si ho koupit a pak použít jednou za rok jen pro sebe se nevyplatí. Takhle se aspoň využije.

Odkud jste? Pokud z Pardubicka, jsem ochotná zapůjčit. A to ZDARMA. :) Jaga.

rybizovas
hodnocení

Jejda, jste milá,ale naše prababičky si také poradily,jak my tady na Poraďte.cz... zkusím tu radu se zamrazením a pak to povařím,a přecedím a pak asi marmeládu,tu šťávu oželím...máme to 160km

 

hodnocení

3x
avatar inzinyrka

Já když dělám rybízový džem, tak rybíz na trošičce vody krátce podusím a přepasíruju přes síto. Hmotu odvážím a vařím s cukrem 1:1. Ale nevím, jestli jde tento postup s nějakým filtrováním použít na šťávu, tu jsem nikdy nedělala.

Takže mezitím, než jsem to nadatlovala, přibyly další rady a v zásadě to asi půjde. Taky lisuji přes cedník šufánkem.

 

hodnocení

3x

Mám odšťavňovač i mlýnek, ale už několik roků samotné ovoce podusím- nechám popraskat a přepasíruju přes utěrku. Mám 100% šťávu, s kterou dál pracuji, dávala jsem ji i do mrazáku a zpracovala až po vánocích. Letos jsem to vyřešila tak, že čistou rybízovou šťávu jsem zavařila a zase ji použiji později. Dám i dětem, ať si s ní udělají co chtějí.

 

hodnocení

1x
avatar juraja

Do utěrky a prolisovat

Nebo, cedník a žufánek (naběračka)

Já cedím přes silonky.

rybizovas
hodnocení

...děkuji,ale další "krám do baráku" ,ani nápad,snažím se je naopak eliminovat,ale nejde to :-/

Silonky, utětka, cedník a naběračka se ve většině domácností běžně vyskytují, jak to myslíte s tím "dalším krámem do baráku"?

 

tt
hodnocení

1x

mlunek se stale prodava, kvalitu posoudit nemohu

lisy-na-citrusy.heureka.c/...

do druheho dne muze byt na poste

 

rybizovas
hodnocení

Já miluji rybíz,jak píšete i vy,ale letos se mi "povedlo" koupit s tak velkými zrníčky,že jsem se dusila z toho,takže udělám cokoliv,ale zamrazit ne,je to špatná odrůda.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]