Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za angrešt,tvar dudlíku,není to vada?

Od: buduzavarovat odpovědí: 12 změna:

Zdravím,objednala jsem si angrešt a ten tvar je nějaký divný,jako dudlk ,zůžující se.Není to zakrnělý a nemocný keř/stromek?

Ani v encyklopedii jsem takový nenašla :-o Díky za názor.

doplněno 26.06.22 12:40:

Takový měl můj otec a takový jsem očekávala, plný

Co to je za angrešt,tvar dudlíku,není to vada?
Co to je za angrešt,tvar dudlíku,není to vada? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Řešte zda Vám angrešt chutná nebo nechutná a ne to, zda má normalizovaný tvar dle nařízení EU..

hodnocení

0x

Připište odrůdu, zřejmě je to odrůdová záležitost.

doplněno 26.06.22 11:44:

Právě, že jako kupující byste měla odrůdu znát. Pokud máte ještě někde objednávku, tak letmím nahlédnutím zjistíte, co jste objednala.

buduzavarovat
hodnocení

...ale, já jsem kupující,jak můžu znát "odrůdu",špíš se jedná o nějaké nevyvinuté plody...,ne?

Naopak, jako kupující byste měla vědět, co kupujete a případně si odrůdu vybrat.

hodnocení

0x
Může to být odrůda Sweet Lea, ta by odpovídala i barvou.
buduzavarovat
hodnocení

To jsem nenašla,že by tomu odpovídalo...mně to vadí,zdá se,že to zakulacuje a pak to nedokončí tu štavnatou kouličku a scvrkne se do stopky ...

hodnocení

0x

Podle tvaru by to mohla být odrůda Karát, trochu i Rolonda, ale podle obrázků na internetu by ještě nebyl zralý. Nejlepší by bylo v zahradnictví, kde jste ho koupila, se zeptat, na stromku bývá visačka s názvem odrůdy.

buduzavarovat
hodnocení

...já jsem koupila angrešt jako ovoce na zavařování ... nikoliv stromeček/keř

buduzavarovat
hodnocení

Karátu se to mírně podobá /červená není/,ale ta kulovitost je dokončená u všech odrůd...zdá se že je to zakrnělost plodů,vadí mi to,že tam není tam ta kulatost plodu,která pne tu slupku

A jakou má chuť?

buduzavarovat
hodnocení

...normální chuť,ale tuhá tvrdá slupka,žádná šťáva,semínka...tak to mi připomíná jako šárku na švestkách?

buduzavarovat
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]