Nejste přihlášen/a.
V loňském roce jsem do závěsných květináčů zasadil stáleplodící převislý jahodník Mara de Bois. Vypadalo to moc pěkně,kdy na visícím šlahounu byly 2-3 rostlinky s plody a navíc ještě byly chutné. Nechal jsem je přezimovat a letos sice dobře plodí,ale nejsou převislé . Jsou tedy pouze 1 leté?
Děkuji za info, nyní po týdnu když jsem přišel na zahradu tak u květináče,který je plně na sluníčku už asi 50 cm šlahouny byly. U druhého,který je ve stínu zatím nic. Teď už vím proč a příští rok se zařídím podle vašich rad.,
Zdravím. Ten převis, to jsou vlastně šlahouny, kterými se jahodník množí (v 2. půli léta). Zatím je na šlahouny brzy. Ale aby vám tvořily statné šlahouny, které ponesou plodící keříčky (ty převisy), potřebují velmi mnoho živin, vláhy a tepla. Zahradníci je ale předpěstovávají ve sklenících, proto mají převisy dřív. Ida
ja mám letos koupený dvě sazenice mara de bois , jako převislé stáleplodící. Vyrostly silný rostliny a ted to má každá asi 4-5 šlahounů, na kterých je asi po 40 cm další malinká sazenička, vždy asi 3-5 sazeniček teprv rozvíjejících se. Jahody znám běžné na záhon, a tyto mi přijdou ůplně stejné...žádnej zázrak se nekonal , běžná jahoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.